изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:55 EEST
Похитителите на Мария я карали насила да танцува кючеци за пари (ВИДЕО)    
ОбществоШокиращи видеоклипове на „русия ангел“ Мария, която бе спасена от цигански катун в Гърция, бяха разпространени от гръцките медии. На тях се вижда как малкото момиченце е принуждавано по унизителен начин да друса гюбеци по подобие на тренирана циркова мечка. Гръцки представители са категорични, че момиченцето е било експлоатирано с цел събиране на пари.

На първия кратък клип се вижда как малкото момиченце, което изглежда на около годинка, се врътка и кълчи, докато голяма тъмнокоса жена го наблюдава изкъсо. От време на време усмихващата се ромка, чиято самоличност не е известна, хваща малкото момиченце, което се опитва да се измъкне, и го бута обратно в центъра на слънчев двор, за да продължи да друса гюбеци. Облечено в розови шорти и бяла тениска с биберон в уста, детето изглежда, че не харесва представлението, което дава пред обектива на камерата.

На въпросния клип косата на Мария е по-тъмна, отколкото на снимките, разпространени след нейното освобождаване от циганския катун, което потвърждава теорията, че косите й са били боядисвани от нейните похитители. Предполага се, че роднини на двойката, която е „отглеждала“ малкото момиченце, са разпространили кадрите, които бяха излъчени от гръцката телевизия „Алфа ТВ“.

Мария бе открита в сряда в цигански катун във Фарсала в централна Гърция, след като полицай заподозрял, че нещо не е наред, гледайки бялата й кожа и руската й коса. ДНК-тестове доказаха, че мъжът и жената, с които е живяло момичето, не са нейни баща и майка. 39-годишен мъж и 40-годишна жена са обвинени в отвличане на малолетен. Гръцката полиция поиска съдействие от Интерпол във връзка със случая.

Танцувайки с неохота за тълпата, синеокото момиче с бяла кожа изглежда съвсем не на място. Това показва вторият клип, които е заснет само преди три седмици. На него Мария отново се друса принудително под ритъма на кючеците. Вчера благотворителната организация, която се грижи за момичето след спасяването и от циганския катун, обяви, че двойката-похитители на Мария се е отнасяла с детето като с „танцуваща мечка“. Детето и невинния му вид са били жестоко експлоатирани за просия, категорични са оттам. Арестуваната двойка обаче защити двете притеснителни видеа на Мария. По техните думи, момичето не е било експлоатирано.

Що се отнася до второто видео, 21-годишната Мария Димитриу, внучка на лидера на циганския катун, твърди: „Майка й я изпрати при нас на сцената, защото тя обича да танцува. Не сме се отнасяли към нея зле“. Друго обаче твърдят от гръцката благотворителна организация. Когато социалните служби прибрали момичето, Мария е била „мръсна и ужасена“. Говорителят на организацията Панайотис Пардалис каза, че „е очевидно, че момичето няма ромски произход“. „Малкото момиче бе ужасено, когато дойде при нас, въобще не говореше. Сега тя е спокойна и си играе с другите деца“, каза още той. Директорът Костас Янополус добави: „Тя е живяла в лоши условия и беше много мръсна, но сега е в безопасност“.

Вчера детето бе изписано от болницата, след тестове на зъбите й, които трябваше да определят възрастта й. По думите на Янополус доказателствата засега сочат към това, че детето е жертва на трафик. Той заяви пред „Дейли Мейл“: „На кадрите може да видите, че тя танцува, върти се като малко тренирано мече. Смятам, че те са получавали пари, като са експлоатирали детето“.

18-годишната дъщеря на „майката“ на Мария, която е предала първото видео на местна телевизия, защити кадрите. „Мария обича да танцува. Тя е бутана на видеото, само защото се приближава твърде близо до камерата. Категорично не сме я използвали, за да изкарваме пари – това е лъжа. Ние я взехме при нас, защото майка й не можеше да се грижи за нея“, каза тя.

От полицията съобщиха, че семейството е получавало над 8000 евро социални помощи за 14-те си деца. Съседи на свой ред казват, че двойката се е отнасяла по специален начин с Мария заради русата й коса. „Те я ценяха много, защото е красива... Всички я обичахме“, казва съседка.  http://www.blitz.bg

Над 5000 обаждания за русото ангелче от циганския катун

ТОЧНО ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА: ЦИГАНИ ОТ ДОБРИЧ И КРУШАРИ СЕ ГАВРЯТ С ЛЕВСКИ, БОРИС I И СИМЕОН ВЕЛИКИ В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА /ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ/








Председателят на ромската общност във Фарсала, Гърция, заяви, че биологичните родители на русото момиченце, което бе открито в ромски катун, са българи. Телевизия разпространи клипове с Мария, на които се вижда как танцува. 5000 майки се обадили, за да питат за Русия ангел. 4-годишната Мария бе открита миналата сряда в катун във Фарсала в Гърция. ДНК-тестове доказаха, че мъжът и жената, с които е живяло момичето, не са нейни баща и майка.

40-годишната жена и 39-годишния мъж са арестувани и обвинени в отвличане. Полицията разследва дали детето е жертва на трафик на хора. 

Бабис Димитриу, председателя на ромската общност във Фарсала, обаче обяви в ефир, че познават детето и то не е било крито, пише местният вестник "Български новини".

"Български цигани го оставиха, когато беше бебе на 15 дни, за да го отглеждат сегашните му родители. През годината бащата идваше по няколко пъти, за да го вижда. До преди една седмица беше тук, а в момента е някъде по района на Евия и се издирва. Работят в плантациите за памук”, съобщи още той.

Практика било български роми да им предлагат деца, като цената им варирала между 1000 и 2000 евро.

По-рано местни медии съобщиха, че детето е продадено за 500 евро.
Властите работят по версията за канал за внасяне на бременни жени от България, които раждат в Гърция, след което децата се продават.

Благотворителната организация, която се грижи за Мария, обяви, че "родителите се отнасяли с детето като с „танцуваща мечка".
На въпрос, дали родителите са изкарвали пари от детето, като са го карали да танцува, Бабис Димитриу категорично отрече тази информация.

В гръцките медии и в YouTube обаче бяха пуснати два клипа с Мария.
На първия се вижда как малкото момиченце, в розови шорти и бяла тениска, с биберон в уста, се кълчи на двор, но иска да се измъкне. От време на време усмихваща се ромка го бута обратно. Детето изглежда на около годинка.

Вторият клип е заснет преди три седмици по време на панаир. На него Мария отново се друса под ритъм на кючек.

21-годишната Мария Димитриу, внучка на лидера на циганския катун, твърди, че майка й я изпратила при тях на сцената, защото обича да танцува.
"Родителите" на Мария обаче постоянно сменят версиите си - тя ту е оставена за отглеждане, ту я намерили. Една от тях е, че 40-годишната ромка имала авантюра с канадец крадец и детето е от него.

Но не обясняват защо косата на малката Мария е била боядисвана в по-тъмни тонове още от малка. Смята се, че по този начин са опитвали да скрият, че е различна.

Свидетели са виждали детето да проси в центъра на град Лариса, както и на остров Крит.

Ромското семейство получавало помощи за многодетно семейство.
Жената е майка в 2 семейства, а мъжът е баща в три семейства. Двамата имат 14 деца, от които само четири са биологично техни, и получават над 8000 евро социални помощи.

Полицията съобщи, че 5000 майки от всички краища на света само за ден са звъняли или писали за откритото дете.

Двойка от Солун предполага, че Мария може да е тяхно дете, обявено за починало, съобщи Greek Reporter.
Семейството загубило детето си при раждането през същата година. Лекарите в болницата в Солун им казали, че бебето е починало, но когато поискали доказателства и направили ексхумация, открили само празен ковчег.

Те са поискали ДНК анализ, който да установи дали Мария е тяхна дъщеря.

4-годишното дете в момента е в болница, въпреки че е физически здраво.
http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Похитителите на Мария я карали насила да танцува кючеци за пари (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди