изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:47 EEST
ТРЪГВА ПОДПИСКА ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ    
ОбществоОт тази седмица започва подписка за провеждане на референдум за продажбата на земеделска земя за чужденци. Това съобщи вчера Ива Ничева, една от участниците в протеста под наслов „За земята на България”, който се проведе пред храм „Свети Георги” в  Добрич. Дузина граждани се бяха събрали, за да изразят своето несъгласие с отпадането на мораториума за продажба на земеделска земя на чуждестранни граждани.
21.10.2013 От тази седмица започва подписка за провеждане на референдум за продажбата на земеделска земя за чужденци.


Те бяха издигнали плакати „Тотална забрана за продажба на земята ни. В противен случай тя върви в комплект с нас!”, „За вашето бездействие днес, утре ще отговаряте пред своите деца и внуци”, „Спрете да се оплаквате от държавата! Променете я!”

Пред журналисти, Ива Ничева коментира, че е задължително да се направи референдум относно продажбата на земеделска земя на чужденци, но, очевидно управляващите нямат достатъчно сила и воля да го направят, каза тя. Според нея, трябва да се проведе референдум, на който гражданите на Република България да решат дали позволяват или не българската земя да бъде продадена на чужденци.

„Все пак, земята не е само пръст, не се само една торба с пари, а наследство, което ние в бъдеще ще оставим на нашите деца”, заяви Ива Ничева. И допълни, че наистина чужденците ще платят по-висока цена, за да купят българската земя, тъй като имат по-големи финансови възможност от българите, но тази земя ще влезе в ръцете на хора, които ще търсят евтина работна ръка. „Чужденецът ще дойде в България не, за да се сдобие с качествена, а с евтина работна ръка. Тази земя е наша, тя е българска, аз искам тя да остане като наследство на децата ни”, каза Ива Ничева.

По повод думите на земеделския министър Греков, че чужденците няма да проявят интерес към нашата земя, тя коментира, че интерес към нашата земя се проявява от близо седем години. Тя цитира данни от интернет, че вече има изкупена доста земя от чужденци и продължава да се търси, като интересът е от Турция, Италия и още няколко държави. Тя не приема и идеята да бъдат задължени чужденците, които купуват българска земеделска земя, да я обработват поне три години. „Дори и да я обработват в близките три години те ще сеят рапица и зърнени култури, които дават най-бързи печалби. Всеки, който се занимава със земеделие, знае, че това са култури, които дават бърза печалба. Чужденците ще купят българската земя, ще спечелят бързо пари, но ще оставят българите без земята, която им е дадена от техните деди”, каза още Ничева. Самата тя се ангажира да организира подписката за провеждане на референдума. НДТ

 


Сходни връзки

ТРЪГВА ПОДПИСКА ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди