изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:48 EEST
КС реши: Иван Иванов остава депутат    
Ред и сигурностНародният представител от "Kоалиция за България" Иван Иванов запази депутатския си мандат в парламента. Днес Конституционният съд (КС) прие, че Иванов, макар и назначен със заповед на премиера, така и не е успял да встъпи в длъжност като зам.-министър и нито за секунда не е изпаднал в състояние на несъвместимост.

Решението бе предизвестено още от момента, когато стана известно, че на искането си за допълнителни доказателства - преписката по назначаването на Иванов, КС е получил само два документа - заповед за назначаване на Иванов и заповед за освобождаването му.
Решението си КС е постановил единодушно - с 12:0 гласа. Очаква се решението, по доклад на съдия Кети Маркова, да бъде публикувано на сайта на съда по-късно днес.
Иванов беше изслушан от конституционните съдии на 10 октомври. Искането към Конституционния съд беше внесено от ГЕРБ.
През юни Иванов бе назначен от Пламен Орешарски за зам.-министър в МВР, но светкавично бе уволнен, след като по медиите се появи информация, че е бил служител в мутренската групировка СИК.
Казусът с Иванов е донякъде подобен на ситуацията с Делян Пеевски, за когото Конституционният съд на практика реши, че може да се върне като депутат в НС, след като за кратко заемаше поста шеф на ДАНС, пише "Правен свят".  http://www.cross.bg
 


Сходни връзки

КС реши: Иван Иванов остава депутат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди