изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:47 EET
Вече и научно го доказаха – ракията лекува!    
Любопитно Едва ли някой е чакал учените да се намесят, за да я консумираме, но все пак е добре да се знае – ракията лекува. Това заявиха учените. Медицинският факт е бил оповестен след дългогодишно изследване, в което са били включени хора, консумирайки твърд алкохол. Разбира се, става въпрос за умерената консумация на ракия. Лекарските тестове са доказали, че пиейки по една чашка дневно, хората повишават концентрацията си, а в организма им се намалява нивото на лошия холестерол, сочи новото изследване.

Народът от години знае, че ако си пийвате вечер по 50 грама ракия с хубава салата, тя смъква кръвното налягане, успокоява стреса и повишава настроението. У народите, които варят ракия винаги е съществувало обществено убеждение, че ракията е лековита, но фактът, че питието е полезно за здравето вече е потвърдено и от медицински изследвания.
Умерената консумация на алкохол влияе благоприятно върху кръвното налягане. По принцип хора, които консумират ракия в умерено количество, по-рядко боледуват от сърдечни проблеми и високо кръвно налягане.
Само една чашка от огнената течност е в състояние да намали възпаления на вътрешните стени на кръвоносните съдове, в които се намират мастни натрупвания. Ако тези образувания се спукат, те могат да доведат до инфаркт, инсулт или до образуване на тромби.
Трябва обаче да се знае категорично, че трябва да се пие само хубава ракия и количеството да не превишава 50-100 грама на ден. Надвишаването на този лимит започва да влияе негативно на организма. Хора, които са свикнали да пият повече и ежедневно имат проблеми с кръвното налягане и холестерола и често се стига до удебеляване на сърдечния мускул.
Така че, консумирайте с удоволствие и мярка!
http://lechitel.net

 


Сходни връзки

Вече и научно го доказаха – ракията лекува! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди