изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:48 EET
Русенските четиризнаци се прибраха у дома    
ОбществоРодените на 9 септември в АГ-комплекса в Русе четиризнаци днес бяха изписани тържествено и се прибраха у дома с родителите си Севдие и Ерхан Ахмедови. Русенското семейство 8 години е чакало с надежда да има деца.

31-годишната майка забременяла чрез инсеминация, извършена от д-р Стаменов в София. Бебетата - две момченца и две момиченца, се родиха със секцио, като най-малкото беше 1300 грама, а най-голямото - 1600.
За последен път в Русе подобно раждане на четиризнаци е имало през 1962 г.

Началникът на АГ-комплекса в Русе д-р Георги Хубчев каза, че и четирите деца са здрави, наддават постоянно и в момента теглото им е над два килограма, което е позволило да бъдат изписани, предаде БТА.

Майката Севдие сподели, че е много щастлива, а бащата Ерхан се разплака, докато изписваха децата му. Родителите обясниха, че много хора са им изпратили подаръци, сред които най-вече е имало дрехи. Те съобщиха, че са кръстили децата си с имената Енес, Ранес, Бенет и Севи. Фирма е осигурила и адаптирано мляко до навършване на шестмесечна възраст на бебетата.

"В момента чакаме да ни се обадят и за количките", каза младата майка и допълни, че най-голямата нужда е от памперси.

Ден след раждането на четиризнаците общинската управа в Русе обеща, че ще предостави двустаен апартамент и 1000 лева на родителите. Севдие каза, че жилището, което се ремонтира със средства на общината, трябва да бъде готово до дни.

В отглеждането на четиризнаците ще помагат всички близки. Родителите благодариха за многобройните подаръци от хора от цялата страна.
http://dnes.dir.bg/


 


Сходни връзки

Русенските четиризнаци се прибраха у дома | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди