изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:31 EEST
Окръжен съд – Добрич, остави в ареста 31-годишен от с. Василево    
Ред и сигурност            Окръжен съд – Добрич, за втори път потвърди наложената на 31-годишния Дженко Ив. А. от с. Василево, община Ген.Тошево мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство на Районно управление „Полиция” – Ген. Тошево, за това, че на 06.08.2013 г. в с. Василево е управлявал лек автомобил „Форд” с немска регистрация в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

            Дженко А. обжалва определение, с което Районен съд – Ген. Тошево, е отказал да измени взетата му на 08.08.2013  г. най-тежката мярка за неотклонение.

            Представителят на Окръжна прокуратура – гр. Добрич, се противопостави на искането, с аргумент, че мярката за неотклонение е постановена законосъобразно. Държавният обвинител смята, че в разследването се установява авторството на вмененото му деяние. Предстоящо било повдигане на нови обвинения спрямо него. Съществувала реална опасност той да се укрие или да извърши други престъпления. Дженко А. е осъждан 9 пъти и срещу него се водят други неприключени досъдебно производства. Събраните за него данни показвали, че е санкциониран и за други нарушения на Закона за движение по пътищата. По данни на прокуратурата 31-годишният е обявен за общодържавно издирване по друго дело.

            Адвокатът на Дженко А. обърна внимание, че подзащитният му е в следствения арест повече от 2 месеца. Според защитника, разпитът на основните свидетели сочи различна фактическа обстановка, от тази в повдигнатото му обвинение. Адвокатът заяви, че 31-годишният има добро процесуално поведение и е изтърпял всички наложени му наказания.

            Окръжен съд – Добрич, като взе предвид представените по делото материали, мотивите в жалбата и в атакувания съдебен акт, както и становищата на страните, потвърди определението на Районен съд - Ген. Тошево, с което отказва да измени наложената на Дженко А. мярка за неотклонение задържане под стража. Въззивният съд прие за правилно установеното от първата съдебна инстнация, че с искането за изменение не се сочат нововъзникнали обстоятелства, които да доведат до промяна на наложената му мярка за неотклонение. Окръжен съд – Добрич, изцяло споделя и изводите, с които първоинстанционният съд е оставил обвиняемия в арест – наличие на обосновано предположение, че той е евентуалният извършител на деянието, за което е привлечен да отговаря, реална опасност да стори друго или да се укрие. Съдебният състав отбеляза, че престоят му в ареста е в сроковете, предвидени в Наказателно-процесуалния кодекс за развитие на едно досъдебно прозводство. Същевременно съдът посочи, че не е в неговата компетентност да взема отношение за евентуално повдигане на нови обвинения или промяна на настоящото.

            Основният аргумент на Окръжен съд – Добрич, да не уважи молбата на Дженко А. Обаче е, че той вече е изтърпял ефективно наложено му наказание лишаване от свобода за същото деяние, за което сега е привлечен да отговаря. Този факт води съда към извода, че дори най-тежкото наказание не го е мотивирало да не извърши престъпление.

            Актът на Окръжен съд – Добрич, не подлежи на обжалване. 

 24.10.2013 г.                                                Пресслужба Добрички окръжен съд          

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, остави в ареста 31-годишен от с. Василево | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди