изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:19 EEST
НА ЛОВ В ДОБРУДЖА    
Лов и риболовДве стопанства на територията на област Добрич предлагат истински рай за любителите на лова. Стопанството в Тервел стопанисва 14 801 ха гори, разположени в средната част на Добруджанско-Варненските плат. Сред равнинно-хълмистия релеф, с дълбоки сухи дерета, преобладават церовите и акациеви насаждения. Най-ниската точка е в местността “Суха река” – 80 м над морското равнище, а най-високата – в местността “Кьостата” – 250 м.

На територията на стопанството в Тервел може да се ловува едър дивеч, като основните видове представители на едрия дивеч са благороден елен, елен лопатар, сърна, дива свиня и муфлон, а от дребния дивеч - заек, фазан и яребица. От хищниците разпространени са чакалът, лисицата, дивата котка, белката и други. На световни изложения и национални изложби трофеите от ДЛС „Тервел”  са оценявани със златни и сребърни медали. Ловците от далеч могат да отседнат в две ловни хижи, намиращи се в местностите “Кьостата” и “Дуранкулак”. Като съпътстваща туристическа атракция  се предлага програма за конна езда.

На лов може да се отиде и край морето. Ловното стопанство в Балчик е с традиции в годините по отношение на ловния туризъм. То се намира в югоизточната част на равнинната Добруджа, със средна надморска височина – 150 м. На север граничи с Република Румъния, а на изток опира на Черноморското крайбрежие. Близостта на Черно море обуславя мекия климат, а падналите снегове рядко се задържат повече от 5-6 дни.Общата площ на ловно стопанство “Балчик” е 132 041 ха, от които едродивечовото ловно стопанство е обособено върху площ от 7495 ха, преобладаващата част от които в долината на р. Батова, недалеч от курорта “Албена”. Основните видове дивеч, които обитават територията на стопанството са благороден елен, елен лопатар, сърна, дива свиня, муфлон. Все още най-тежкият трофей в света от благороден елен – 19.100 кг, е добит в района на “Балчик”. Отстреляни са муфлони с дължина на рогата 82-84 см, глигани с дължина на глигите – 24-26 см, а най-добрият трофей от сръндак е оценен на 148.3 точки. Стопанството разполага с един ловен дом, намиращ се в централната част на стопанството. Има 4 спални помещения със самостоятелни санитарни възли, обширна трапезария и кухня.

НДТ по материали от интернет

ЛОВНИЯТ БИЛЕТ СТАВА КАТО БАНКОВА КАРТА
УТИ БЪЧВАРОВ ЩЕ ГОТВИ ЗА ОТКРИВАНЕТО НА ЛОВНИЯ СЕЗОН В ОРЛОВА МОГИЛА
ЛОВЦИТЕ ЩЕ СИ ПРАВЯТ НОВА ФАЗАНАРИЯ
ШАБЛЕНЦИ ИЗЛЯЗОХА С ДЕКЛАРАЦИЯ ПРОТИВ ОГРАНИЧЕНИЯТА НА ЛОВА
МАЙСТОРИЦИ НА РИБОЛОВА РАДВАТ МЪЖКОТО ОКО /18+/
 


Сходни връзки

НА ЛОВ В ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди