изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:25 EEST
СК "РУСАЛКА" - С ЛЕЧЕБНА ФИЗКУЛТУРА И ДЕТСКИ МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР    
НовиниДве нови дейности, насочени изцяло към децата, стартират в спортен комплекс "Русалка", каза мениджърът Николета Ненчева. От началото на ноември започват часове по лечебна физкултура за деца от първи до шести клас. В момента по инициатива на плувен комплекс "Русалка" се провеждат безплатни прегледи за гръбначни изкривявания и проблеми с теглото.

Заниманията ще се провеждат три пъти седмично, като двата часа ще са физкултура, а единият - плуване. След втория месец ще бъде включен още един час по плуване.  С децата ще работят двама рехабилитатори и треньорите от плувния комплекс. Ще се работи за правилната стойка на тялото, за заздравяване на мускулатурата, за създаване на правилен дневен режим - работа, почивка, движение, хранене. Идеята е чрез спорта децата да прекарват и по-малко време пред телевизора и компютъра, сподели Ненчева. Планира се и изнасяне на лекции за здравословния начин на живот, за здравословното хранене. Те ще са по проект "Зелената фабрика за здраве". Месечната такса за лечебна физкултура е 40 лева.

Втората нова дейност е детски музикален театър "Браво" и е предназначена за деца от 6 до 16 години. Това е образователен проект, който дава възможност на децата да развиват своите творчески възможности, сподели Николета Ненчева. Заниманията в музикалния театър ще бъдат водени от Атанас Месечков и Лана Анзаридзе. Пред журналисти тя сподели, че е от Беларус, завършила е Театрална академия и е работила в музикален театър. Предвижда се участниците в "Браво" да имат през седмицата два часа пеене, два часа актьорско майсторство и през почивните дни - пет часа хореография. "Искаме да направим професионален детски театър. Не е задължително след това децата да станат актьори, а да се разкрепостят, да паднат бариерите при общуване. Така те ще придобият хубава фигура, осанка", сподели Лана Анзаридзе. Идеята й е да бъдат направени мюзикъли. В музикалния театър децата ще се чувстват щастливи, целта е да се забавляват, каза Николета Ненчева.

Записванията за двете нови дейности могат да бъдат направени на рецепцията на плувния комплекс на СК "Русалка" или на тел. 0887 001 800. НДТ

 


Сходни връзки

СК "РУСАЛКА" - С ЛЕЧЕБНА ФИЗКУЛТУРА И ДЕТСКИ МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди