изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:25 EEST
Контрапротестът разкъса окупацията на университета    
Новини„Излезте, курви на Борисов!“, скандираха атакуващите

Напрежението в окупирания Софийския университет ескалира. Студенти от групата, която протестира срещу окупаторите и поиска възобновяване на учебните занятия, успя да проникне зад барикадата и да нахлуе в двора на Ректората, предаде репортер на БЛИЦ. Щом ги видяха, окупаторите побягнаха панически и се скриха зад вратата на самата сграда.Контрапротестиращите опитаха да отворят със сила залостената врата. Отвътре ги приканиха да запазят уважение към най-старото учебно заведение. Отговорът отвън беше „Излезте, курви на Борисов“. Междувременно недоволните студенти скъсаха и големия плакат с надпис „Окупация“.

На мястото беше и депутатът от Коалиция за България Борис Цветков, който заяви, че застава на страната на тези, които искат да продължат да учат. Той изрази готовност да участва в преговорите между двете групи.

В момента усилено се търси начин как да се проникне в сградата на Ректората. Имаше неуспешен опит през оградата, както и през заведението, от което обаче няма вход навътре.

„Видяхте ли ги какво направиха? 15 човека избягаха и се скриха – реформаторчета и костовистчета“, възмутиха се пред БЛИЦ атакуващи студенти. „Това ли им е диалогът, това ли им е протестът?“, попитаха те. И се обърнаха към колегите си: „Защо се скрихте?“.
 


Сходни връзки

Контрапротестът разкъса окупацията на университета | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Контрапротестът разкъса окупацията на университета
Автор: Anonymous да 2013-10-27 @ 13:10 EET
Видяхме една платена к-ва ,която цял ден виси пред президенството с мегафон в ръка, да се опитва да се представя за студентка. Несбъдната мечта на простакиня комунистка платена от БСП.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди