изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:23 EEST
АПЕЛАТИВНИЯТ СЪД ВАРНА ОТНОВО ЩЕ СЕ РЪКОВОДИ ОТ ДАМА    
Ред и сигурност Съдия Мара Христова – Христанова е новият административен ръководител на Варненския апелативен съд, който ще изпълнява функциите на председател на институцията до встъпването в длъжност на нов административен ръководител, съобщиха от пресцентъра на съда. Мара Христова бе досегашният зам.-председател на Апелативен съд Варна и ръководител на Търговско отделение.

            Съдия Христова е възпитаник на Юридическия факултет на СУ ”Св.Кл.Охридски”. Общият й юридически стаж е малко повече от 39 години, като близо 24 от тях са в органите на съдебната система. Била е съдия-изпълнител при Районен съд Варна, съдия и зам. председател в Окръжен съд Варна и ръководител на Търговско отделение. През 1998 година съдия Христова встъпва в редиците на Варненския апелативен съд. От лятото на 2004 година, отново с Решение на ВСС , съдия Мара Христова е избрана за зам. председател на Апелативен съд Варна и ръководител на Търговско отделение. Този избор е потвърден и през 2009 година с началото на втория мандат на починалата наскоро Виолета Бояджиева – досегашен председател на Апелативен съд Варна.

         Съдия Христова има най-високия ранг в съдебната система – съдия във ВКС и ВАС, и впечатляваща професионална квалификация и специализации. Преминала е през серия обучения, организирани от международни програми в областта на търговското право, по проблемите на несъстоятелността, на правото на интелектуална собственост, на медиацията, на сътрудничеството в областта на гражданското право в Европа, на полицейското и съдебно сътрудничество по наказателни и граждански дела и др.

         Освен дълбокото й пристрастие към търговското право, съдия Христова е сред най-изявените представители на театралното общество на юристите във Варна, като участник в редица спектакли, отличени с аплодисментите на публиката и с награди от театрални фестивали на самодейните театри. Обича да пътешества и да открива нови места, които носят радост на сетивата. НДТ

 


Сходни връзки

АПЕЛАТИВНИЯТ СЪД ВАРНА ОТНОВО ЩЕ СЕ РЪКОВОДИ ОТ ДАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.58 секунди