изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:37 EET
Варненски студенти се обявиха против окупацията на Алма матер    
ОбразованиеСтудентите от Медицинския университет (МУ) във Варна определиха като нередна и дори незаконна окупацията на Софийския университет. На извънредно заседание на Студентския съвет, провело се днес, членовете му са се обединили около становището, че подобни протестни демонстрации са недопустими.

„Никой няма право да поставя вериги и да възпрепятства провеждането на учебния процес”, каза за ТОП НОВИНИ ВАРНА Борис Андонов, който оглавява студентската организация в МУ. По думите му зад това мнение застават над 90% от обучаващите се в Университета. Не е това начинът за протест, категоричен бе Андонов, според когото в софийската демонстрация съществува политически натиск.

Тезата за политически интереси застъпи и Хубен Бошнаков от Студентския съвет в Техническия университет. "Подкрепям идеята на протеста, но считам, че както винаги, се ползва силата на студентите като голяма група хора", посочи той и подчерта, че бъдещите висшисти не трябва да се поддават на политически провокации.

Студентският съвет не е организация, която да заема политическа страна и не ние сме хората, които да искат оставката на кабинета, заяви и Симеон Димитров от Варненския свободен университет. Според него едва ли ще се стигне до някаква по-крайна форма на протест в частното висше учебно заведение. Такава е малко вероятно да се случи и във Висшето военноморско училище, въпреки че курсанти споделиха пред репортер на ТОП НОВИНИ ВАРНА, че принципно подкрепят протеста с искане за оставка на кабинета.

Темата за столичната окупация може да бъде обсъдена на заседание на Студентския съвет тази седмица, информира Георги Патриков, който е председател на организацията в Икономическия университет. Ако Общото събрание вземе някакво решение в тази насока, то ще бъде огласено, посочи студентът. Самият той не се нае да коментира какви са нагласите сред неговите колеги. Относно своето лично мнение Патриков заяви, че предпочита да го запази за себе си.

Като цяло представителите на студентските организации не се наеха с категорични становища и посочиха, че въпросът може да бъде подложен на обсъждане на предстоящи събрания на съветите.  http://varna.topnovini.bg

 


Сходни връзки

Варненски студенти се обявиха против окупацията на Алма матер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди