изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:46 EEST
НЕМСКА КОМПАНИЯ ИНВЕСТИРА НАД 15 МИЛИОНА КРАВЕФЕРМА КРАЙ КРАСЕН    
ЗемеделиеСтроителство на единствената по рода си кравеферма в тази част на Европа върви от началото на август край село Красен, община Генерал Тошево, съобщиха от кметството. На площ от около 170 дка  Пол Аграр Кампани АД реализира най-мащабният си проект в нашата страна. Компанията ще изгради модерна кравеферма, която ще отговаря на всички европейски норми и стандарти както по отношение на строително–монтажните работи, така и по отношение на създадената продукция.

В момента се изграждат водохранилище, първият обор и паралелно с това върви направата на сондаж, който ще обезпечи водоснабдяването на целият комплекс.

Специализираната млечна ферма ще бъде с капацитет 2 000 крави от породата Българско черношарено говедо. За тази цел ще бъдат построени 5 обора, с дължина 230 м и широки 28 м. Също така ще бъде изградена доилна зала, както и помещение, което ще обслужва ветеринарните грижи за животните. Конструкцията на оборите ще се състои от термопанели, а специална система ще извежда отпадъчните продукти до сепаратор, където една част ще бъде отделяна за тор, а течната субстанция ще се филтрира и използва отново в работния процес. Намерението на инвеститора е до януари 2014 год. да е готов първият от петте обора и с него да започне реалното отглеждане на крави, в което ще бъдат ангажирани около 30 души от района. Компанията има опит в животновъдството и затова залага на доказана американска технология на отглеждане, при която кравите могат да достигнат до 30 литра дневен млеконадой, като продукцията ще се реализира основно на българския пазар. Общата сума на мащабното вложение надхвърля 15 млн. лв. и по план кравефермата трябва да е изцяло готова до края на 2015 година.

С тази крупна инвестиция община Генерал Тошево се утвърждава като един от агроцентровете на България и вече с основание ще определя не само тенденциите в модерното земеделие, но и във високопродуктивното животновъдство. НДТ

 


Сходни връзки

НЕМСКА КОМПАНИЯ ИНВЕСТИРА НАД 15 МИЛИОНА КРАВЕФЕРМА КРАЙ КРАСЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди