изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:48 EEST
Академичният съвет на Софийския университет подкрепя протестиращите студенти, но ги призовава да прекратят окупацията    
ОбразованиеСофия. Академичният съвет подкрепя протестиращите студенти, но ги призовава да потърсят друга форма на протест и да прекратят окупацията. Това заяви пред журналисти ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев, предаде репортер на Агенция „Фокус” .

Окупацията на Ректората продължава. След продължило повече от три часа заседание Академичният съвет призовава окупаторите да възстановят нормалният достъп до сградата на висшето училище. Все пак утре също няма да се провеждат учебни занятия. Очаква се позицията на протестиращите студенти да бъде обявена след половин час.
Ванина НЕДКОВА
http://www.focus-news.net

БЛИЦ TV след Академичния съвет: Окупацията продължава, но само в ректората


Окупацията ще продължи, но в пълния й вид ще бъде само в ректората на Софийския университет. Това обяви пред БЛИЦ TV представител на студентите в заседавалия 3 часа Академичен съвет на СУ. От думите му стана ясно, че от утре останалите висши учебни заведения ще подновят заниманията си.Академичният съвет излезе с декларация, в която подкрепя студентските искания в тяхната част, но чисто морално и идейно. Не подкрепя начина и мястото на тяхното осъществяване. Окупацията продължава само в ректората. От утре занятия ще се провеждат на всички други места, но не и в ректората. Според законовото основание, мисля, че имат право на 1 месец окупация. Проблемът идва оттам, че администрацията не работи в момента. Всякакви заявления за стипендии, уверения, е невъзможно да бъдат издадени. От това очакваме големи проблеми. Членовете на съвета бяха на едно мнение", заяви пред БЛИЦ TV представителят на студентите в Академичния съвет.
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Академичният съвет на Софийския университет подкрепя протестиращите студенти, но ги призовава да прекратят окупацията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди