изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:44 EEST
ПРЕПИС НА ДВА ТОМА НА „ЖЕЛЕЗНИЯ СВЕТИЛНИК” ВРЪЧИХА ТАЛЕВЦИ НА ЧИТАЛИЩЕТО    
КултураДва тома с препис на романа „Железния светилник” Димитър Талев връчиха възпитаниците на училището, чийто патрон е авторът, на народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година”. От учебното заведение припомнят, че инициативата стартира на 14 март и бе част от кампанията на читалището за ученически преписи на най-хубавото от творчеството на патрона на училището.

Тя бе посветена на 25-годишния юбилей на СОУ „Димитър Талев” - едно модерно българско училище, истински храм на просвещението, творчеството и инициативността.

В преписа на книгата са се включили ученици от първи до дванадесети клас, родители, учители, които с гордост носят името на своя патрон, както и гости, представители на страните партньори по международния проект „Мозайка от пъстри фантазии”, секторна програма „Коменски“ на програма „Учене през целия живот”. Двата тома завършват с илюстрации към знаменити моменти от романа, снимки от преписа, списък с участниците в него, мнения, отзиви и послания, предизвикани от прочита на творбата и участието в инициативата.

 Във време, в което често книгата е забравена на прашните лавици, когато интернет поколението рядко посяга към нея, бе доказано, че сътвореното от нашите класици и майстори на словото не е забравено и не трябва да се забравя, защото е мерило за себеуважение, за родолюбие, а и за човечност, посочват от учебното заведение. И допълват, че за пореден път талевската училищна общност даде израз на своята любов към словото, на  уважението си към българските светини и ценности, което е още една стъпка в стремежа светът да стане по-добър и по-красив. НДТ

 

 


Сходни връзки

ПРЕПИС НА ДВА ТОМА НА „ЖЕЛЕЗНИЯ СВЕТИЛНИК” ВРЪЧИХА ТАЛЕВЦИ НА ЧИТАЛИЩЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди