изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:43 EET
Таско Ерменков: От 6000 държавни служители при управлението на ГЕРБ са сменени 2800, 2240 са назначени без конкурс    
ПарламентСофия. Калинките не са една и две, а срамният им кръстоносен поход прекоси държавата на шир и длъж. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от Коалиция за България Таско Ерменков при обсъждането на създаването на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия, извършено в периода август 2009 – март 2013 г., предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„От 6000 държавни служители при управлението на ГЕРБ са сменени 2800, 2240 са назначени без конкурс. Само в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма са освободени 300 души, новоназначените са 500, от тях 400 без конкурс. От 65 души в Агенцията за устойчиво енергийно развитие са уволнени 21, назначени са 37, от тях 7 на ръководен пост, от тях нито един с конкурс”, заяви Ерменков. Той даде пример с назначаването на Калина Илиева, директор на ДФЗ, Валентин Николов, директор на АЕЦ „Козлодуй”, Марина Армутлиева, назначена в АЕЦ „Козлодуй”.
„Калинките не са една и две, а срамният им кръстоносен поход прекоси държавата на шир и длъж. Тези назначения не са плод на безхаберие, а са целенасочена политика. Калинка по калинка – вир, а сладката държана служба – язовир. Необходимо е да разкрием мащабите на тази напаст и да извършим необходимата административна реформа. Време е калинките да бъдат осветени до една”, посочи депутатът.
„Някак свикнахме да употребяваме абревиатурите на партиите като индулгенция за извършени нарушения от конкретни лица, вместо да търсим личната отговорност от всеки. Надявам се комисията не само да разкрие практиката за назначение на калинките, а да покаже онези, които са действали в нарушение на закона, за да не продължава тази зараза”, каза още Ерменков.


Красимир Ципов от ГЕРБ попита Ерменков за назначението на Ивайло Василев Алексиев. Според Ципов в случая има конфликт на интереси. Снежана Дукова от ГЕРБ попита: „Участвате ли в назначенията на тайни общества? Г-н Ерменков, къде работи вашата съпруга и колко време работи там. Г-н Михалевски, а вашата съпруга?”.
Таско Ерменков отговори, че Ивайло Алексиев е доказан специалист в областта на енергийната ефективност и не е в конфликт на интереси. „След като някой знае, че членувам в тайни общества, значи те не са тайни. Не членувам в никакви общества, които не са законно регистрирани в България”, каза още депутатът.
Екатерина ПАНОВА
http://www.focus-news.net/news
 


Сходни връзки

Таско Ерменков: От 6000 държавни служители при управлението на ГЕРБ са сменени 2800, 2240 са назначени без конкурс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди