изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:05 EEST
С ГОТОВИ ПРОЕКТИ ЗА 112 МИЛИОНА ЛЕВА ОБЩИНА ДОБРИЧ ЩЕ ВЛЕЗЕ В НОВИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД    
Новини Проекти на стойност около 112 милиона лева ще подготви община Добрич по проект „Бъдеще за Добрич”, финансиран от оперативна програма „Регионално развитие” с 549 960 лева. Целта е тя да има готови инвестиционни проекти при стартирането на новия програмен период, с които да може да кандидатства още през следващата година, обясни на пресконференция заместник-кметът Надежда Петкова.

Проектите трябва да са част от интегрирания план за градско развитие с неговите обособени три зони за въздействие – такива с публичен, социален и с бизнес характер.

За около 50 милиона лева ще бъде проектът за устойчив градски транспорт, който се разработва от Институт за транспортни изследвания и вече е на ниво консултации с експерти от министерството на регионалното развитие. По него се предвижда да бъде създадена система за управление на общия трафик, която ще е в бившата аптека в ДКЦ II. Оттам ще може да се наблюдава и контролира целия цикъл на градския транспорт, включително с GPS-система. Има идея за въвеждане на електронно таксуване. Ще се обнови подвижният състав на градския транспорт, като продължава да се дискутира дали ще бъде съхранен тролейбусният транспорт.

Общината подготвя проекти за енергийна ефективност - енергиен одит и изготвяне на технически паспорти, за да може след това да се кандидатства за финансиране. Ще се търсят около 9 милиона лева за енергийна ефективност на образователна инфраструктура - ОУ „Хр. Ботев”, ОУ „Йордан Йовков”, ОУ „Ст. Караджа”, СОУ „Дора Габе”, СОУ „Л. Каравелов”, ПМГ „Иван Вазов” и ЕГ „Гео Милев”, както и на ЦДГ с номера 12, 18, 25 и 32. За около 6 милиона лева се очаква да са проектите за енергийна ефективност на залите „Добрич” и „Нели Божкова”, за които също се подготвят енергийни одити и технически паспорти. Реконструкцията на парк „Св. Димитър” също ще бъде проектирана по проекта, като се очаква нужната инвестиция за него да е около 7 млн. лева.

На стойност около 40 милиона лева се очаква да бъдат проектите, които ще бъдат разработени по „Бъдеще за Добрич” за ремонт на около 40 км. улична мрежа.

За проектите, с които община Добрич ще има готовност за новия програмен период, ще се търси финансиране както от оперативните програми, така и от програма „Трансгранично сътрудничество Румъния-България”, а също и от национални фондове, каза още Надежда Петкова. Тя допълни, че има идеи и за публично-частни партньорства за покриване на централния кооперативен пазар, за позициониране на историческия музей в бившата Стоматология, за изграждане на бизнесцентър в индустриалната зора, както и за ремонт на зала „Добротица”. НДТ

 


Сходни връзки

С ГОТОВИ ПРОЕКТИ ЗА 112 МИЛИОНА ЛЕВА ОБЩИНА ДОБРИЧ ЩЕ ВЛЕЗЕ В НОВИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди