изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:56 EEST
НОВ УСПЕХ ЗА МОМЧЕТАТА И МОМИЧЕТАТА НА СКТМ ДОБРУДЖА    
СпортВ Горна Оряховица се проведе първи етап от веригата национални турнири “Млад олимпиец” за Северна България. Участваха 84 момчета и 62 момичета в турнирите по тенис на маса за състезатели до 15 г.

Георги Йорданов и Ивайло Маринов прескочиха своите групи убедително, след като записаха по 5 победи. Петър Цоневзае второ място в групата и се класира за основната схема, след като победи преките си конкуренти.

С много спортен дух и ентусиазъм се хвърлиха в надпреварата и състезателките на СКТМ Добруджа: Стефани Василева, Николета Николова и Дани Петкова. Жребият попречи на Н. Николова да покаже своите възможности и тя не успя да премине груповата фаза.

Въпреки по-малкото тренировки на Ст.Василева, рутината и волята и помогнаха да обърне първата си среща от 0:2 до 3:2, да спечели и следвaщата си среща с 3:1 и да се класира за основната схема. Дани Петкова също се класира за основната схема, като втора в своята група.

Последва кръг от основната фаза за момчетата, в който си пролича класата и волята за победа на състезателите от Добрич. С много майсторство Г. Йорданов и Ив. Маринов размазаха противниците си и без загуба в първия ден се класираха в първите 16. П. Цонев след загуба с 1:3 остана да се бори за местата от 17-то до 32-ро. Дани Петкова също спечели първата си среща в основната схема и се класира сред 16-те най-добри момичета. Малшансът и загуба с 2:3 остави Ст.Василева да се бори за местата от 17-то до 32-ро.

Вторият ден донесе нова радост и втори победи за Г. Йорданов и Ив. Маринов в основната схема и двамата влязоха в осмицата.

В крайното класиране Ивайло Маринов зае 6-то място, а Георги Йорданов се класира 8-ми. Петър Цонев остана 26-ти, а Дани Петкова завърши 15-та. Стефани Василева приключи 22-ра, а Николета Николова – 33-та.

С това си класиране коефициентът на момчетата от СКТМ Добруджа им отрежда второ място в отборното подреждане, след отбора на Роса (Попово), и участие по право директно на финалния етап на държавното отборно първенство (ДОП). След добруджанци останаха състави като Корабостроител 92 (Варна), Тетрон (Плевен), Кабаков (Шумен), Дунав (Русе), Академик (Свищов), Враца, Видин и др.

 


Сходни връзки

НОВ УСПЕХ ЗА МОМЧЕТАТА И МОМИЧЕТАТА НА СКТМ ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди