изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:42 EET
Освиркаха президента в Преслав    
Новини Докато чакаха президентския кортеж, младежите стояха кротко. Щом Плевнелиев слезе от колата, развиха плакати с надписи „Плевнелиев - пуделът на Бойко“ и „Беден народ - богат президент“.

Агитка протестиращи, „маскирани“ като посрещачи на президента в Преслав, извадиха внезапно свирки и плакати изпод якетата си и освиркаха Росен Плевнелиев. Той е патрон на тридневна международна научна конференция, посветена на братята Кирил и Методий и на Златния век. Докато чакаха президентския кортеж, младежите стояха кротко. Щом Плевнелиев слезе от колата, развиха плакати с надписи „Плевнелиев - пуделът на Бойко“ и „Беден народ - богат президент“. Акцията продължи не повече от минута.

В поздравителната си реч пред историци и българисти от десетина държави Росен Плевнелиев заяви, че всеки камък и всяка запетайка от българското минало трябва да се покаже и разкаже. „Не с мечове, а само с букви нашите просветители са променили собствената си държава и цял континент“, посочи Плевнелиев.
„Студентите са будители. Те искат да живеят в правова България с прозрачни приоритети. Те имат визия как да добавят стойност към европейското ни членство, а не само да вземат“, коментира президентът студентските бунтове и добави, че не се притеснява от протестите, а от това, че няма чуваемост.

Помолен да коментира проекта „Южен поток“, той каза, че не е запознат с параметрите му, защото не е видял договор. „Дори не знам дали има договор или само инвестиционно намерение. Говорехме за прозрачност в енергетиката, а това означава договорът да се качи на сайта в интернет. Моят съвет е ясен договор, за да спим спокойно. Реформата в енергетиката още не е започнала“, заключи Росен Плевнелиев. От Велики Преслав той си тръгна с реплика на керамичната икона на св. Теодор Стратилат, която му подари кметът Александър Горчев. 

(в. Преса, печатно издание, брой 300 (651 от 03 ноември 2013)

 


Сходни връзки

Освиркаха президента в Преслав | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Освиркаха президента в Преслав
Автор: Anonymous да 2013-11-04 @ 13:58 EET
Тази герберска шушумига и съвети взе да дава???
Освиркаха президента в Преслав
Автор: Anonymous да 2013-11-04 @ 18:37 EET
Пуделите да си лаят, Плевнелиев да си гледа задълженията. Разделителната линия между гражданите е резултат на политиката на комунистите, които не се посрамиха на  празника на народните будители да доведат с  автобуси неграмотни цигани от Перник и да ги изправят срещу нашите деца. Те не знаеха коя дата е и си мислеха за  обещаният им  банкет. Срам за нацията, безсрамни комунисти. Махайте се!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди