изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:35 EET
Мистериозна мумия на "светица" мъчи Италия    
Любопитно Откриването в Северна Италия на мумифицирана жена, която съгражданите  наричали “светица”, постави пред властите в силно религиозната страна няколко загадки, съобщи АФП. Тялото на Грациела Джираудо било намерено в двуетажната  къща в северозападния град Борго Сан Далмацо, между Кунео и границата с Франция.

Жената, която сега би трябвало да е на 68 години, била в седнала поза. Едната  ръка била в скута , а другата - вдигната като за благословия.

След направена аутопсия, томография и ДНК анализ съдебните лекари още не могат да определят кога е починала жената. Станало е най-малко преди година, смята доктор Марио Абрате. Според него става дума за естествена мумификация, защото вътрешните органи не били извадени. Въпреки това “някой е балсамирал тялото и се е грижел да не се появяват ларви и за температурата в стаята”, казва Абрате.

Джираудо бе открита в четвъртък, след като ден по-рано от рак починала Роза Джираудо, с която живеели заедно от години. Децата на двете жени са женени помежду си и живеят в съседната къща.

Нито младите, нито бившият съпруг на Грациела, който живее на същата улица, са виждали “светицата” в последните години. Приживе Грациела гледала на таро, лекувала с ръце и познавала бъдещето. Властите подозират, че след смъртта  към нея бил развит култ.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Мистериозна мумия на "светица" мъчи Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди