изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:40 EEST
Параноичен имотен магнат уби бременна си съпруга-стриптизьорка    
По света Параноичен милионер, обсебен от съмнения, дали приятелката му е забременяла от него, е убил бившата стриптизьорка, след което се е опитал да се отърве от трупа й, стана ясно вчера в Централния наказателен съд на Англия и Уелс. Робърт Икайреб, страдащ от обсесивно-компулсивно разстройство и депресия, е искал Лу Хуа Чао да се подложи на детектор на лъжата, за да докаже, че той е бащата на носенето от нея бебе.

38-годишният е убил съпругата си, след като ревността му и обсесивно-компулсивната му личност са разрушили връзката помежду им. Нощта след убийството той прекарал в нощен клуб в Лондон, след което поръчал луксозния му апартамент да бъде предекориран и да бъдат поставени нови килими. Икайреб твърди, че Лу си била събрала багажа и го е напуснала, за да заживее по-добър живот, но от 23 октомври 2006 г. никой не я е виждал. 

Двойката започнала бурен романс след запознанството си в стриптийзклуб в Корк, Ирлания, в края на 2005 г. Двамата сключили брак през юни 2006 г., като тогава Лу вече била бременна. Прокурор Брайън Атман каза на съдебните заседатели, че Лу Хуа е била семейно ориентиран човек и постоянно е разговаряла с брат си в Дания и роднините си в Китай. След като тя не се свързала с роднините си дори и за Китайската нова година през февруари 2007 г., жената била обявена за изчезнала.

Въпреки усилията, полицията не успява да открие следи, които да покажат, че жената е жива някъде във Великобритания, Ирландия, Китай или Япония, където е учила, или някъде другаде.

Седмица след изчезването на Лу обаче Икайреб се опитвал да се преструва, че бременната му жена е жива, създавайки лъжлива следа от фалшиви текстови съобщения и телефонни обаждания. След изчезването й той също нито веднъж не се е опитал да й се обади по мобилния телефон, но е направил няколко опита да се свърже с нейни приятели в Дъблин.

В едно от съобщенията, той се представя за жена си и пише: „Това е съобщение от Ли Хуа. Тина (Хонг Ю) все още ли живее с теб?“. „Ако той наистина е бил загрижен за съпругата си, той нямаше да крие, че сам е изпратил съобщението. Защо той нито веднъж не се е обадил на британския мобилен телефон на Ли Хуа, а е звънял на стария й номер в Ирландия, което всъщност, е последното нещо, което е и направил“, каза Алтман. По думите на прокурора, той се е преструвал, при това нескопосано, че жена му е все още жива, оставяйки лъжлива следа.

Семейството на Лу Хуа също получило „странни“ телефони обаждания, в което мъжът казвал, че дъщеря им е родила момиченце, но е избягала с друг. В съдебната зала също стана ясно, че Ли Хуа е заплашвала да направи аборт. За последно Лу Хуа е на 17 октомври 2006 г. Тогава тя е внесла 380 британски лири.

В опит да намери жената британската полиция е провела мащабна операция сред китайската общност в Сохо, в уебсайтовете на китайската диаспора във Великобритания и китайски вестник. Разпитани са служители на социалните служби, лекари, зъболекари, служители на имиграционните служби, на детските служби, на британското посолство и други организации. Но усилията се оказали безплодни. „Въпреки интензивното и мащабно разследване, полицията не успява да се сдобие с достоверна информация от какъвто и да е източни, която да навежда на мисълта, че Ли Хуа е жива, че тя е била жива след изчезването й на 23 октомври 2006 г.“, каза Алтман.

Два месеца преди изчезването й, на 28 август полиция е била извикана, защото Икайреб е изхвърлил Лу от колата си и я хвърлил на земята. Полицаите заварили жената с рани по ръцете, да се крие в намиращ се наблизо магазин.

Двойката е живяла в лускозен апартамент в комплекс Маунт Вернон – малък жилищен квартал от затворен вид северно от Лондон. Лу Хау е била бременна в 22-рия месец, когато тя се изпарява във въздуха на 23 октомври 2006-та година. „Тя така и не успява да роди детето си. Не защото е направила аборт, а защото не е успяла да доживее раждането“, каза Алтман.

Икайреб отрича да е виновен за убийството. Процесът продължава. /  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Параноичен имотен магнат уби бременна си съпруга-стриптизьорка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди