изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:29 EEST
Заради Боевски прекратяват предсрочно мандата на посланика ни в Бразилия    
НовиниЗадграничният мандат на Чавдар Николов, извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федеративна република Бразилия, да бъде предсрочно прекратен. Това е дисциплинарното наказание, което наложи министърът на външните работи Кристиан Вигенин, след като се запозна с протоколите от заседанията на Дисциплинарния съвет на МВнР и събраните доказателства по образуваното дисциплинарно дело. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Действията на посланик Чавдар Николов във връзка с процедурата по експулсиране на Гълъбин Боевски представляват нарушение по чл. 89, ал. 2, т. 1 от Закона за държавния служител - неизпълнение на служебни задължения. С действията си служителят е нарушил и чл. 28, ал. 1 от Закона за държавния служител и чл. 17, ал. 1 от Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация, като е уронил престижа на държавната служба, в частност на дипломатическата служба.

Преките резултати от извършеното нарушение се състоят, от една страна, в липса на предварителна информация в Министерството на външните работи относно факта, времето и основанието за завръщането на Гълъбин Боевски в Република България, а от друга страна - в липсата на съответната информация за други държавни органи и институции, които имат пряко отношение към случая „Боевски" по силата на своите функции - Прокуратурата на Република България и Министерството на правосъдието.

Поведението на служителя е довело до намаляване на общественото доверие в Министерството на външните работи, сред чиито основни функции е да защитава правата и интересите на българската държава и на българските граждани и юридически лица в чужбина.

Министърът на външните работи ще инициира приемането на решение на Министерския съвет за предложение до Президента на Република България за издаване на указ за освобождаване на Чавдар Николов от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федеративна република Бразилия. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Заради Боевски прекратяват предсрочно мандата на посланика ни в Бразилия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди