изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:47 EEST
Бареков: Борисов имал офшорка в Кипър    
Политика Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е имал офшорна фирма в Кипър. Това се твърди в разследване на журналистката Диляна Гайтанджиева, което беше представено днес от нея и от Николай Бареков, предаде репортер на БГНЕС.

Според репортажа, направен от Диляна Гайтанджиева, Борисов е имал офшорка в Кипър. Фирмата носи името "Химтекс" и е регистрирана през 1994 година с предмет на дейност - внос, износ, търговия и инвестиционно посредничество. Дружество със същото име е било регистрирано и в България. Съдружници в офшорката с равни дялове са Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Мирослав Дерменджиев, Живко Делчев. Офшорката е все още действаща, но дяловете на четиримата са прехвърлени на две кипърски фирми, отговорни за мениджмънта на офшорката. Компанията обаче така и не е подавала годишни финансови отчети пред местните власти, твърдят Гайтанджиева и Бареков.

Бареков твърди и, че в тази компания е заровено кучето за взаимоотношенията между Борисов със силовите групировките и с Живко Делчев, Цветелина Бориславова и Румен Николов-Пашата. Той цитира SMS, изпратен от Бойко Борисов. SMS-ът е в отговор на въпрос във връзка с разследването на Диляна Гайтанджиева и гласи: "Даже и спомен нямам, с финансите се занимаваше Цветелина".

Бареков смята, че докато Борисов е бил министър-председател, "фирмата е продължавал да върти някакви неща". Той пита защо се дублират две дружества - едно в България и едно в Кипър. "Единият отговор е да се крие печалбата, второто обяснение е, ако се занимаваш с неразрешена от закона дейност в България и пращаш парите в Кипър", коментира Бареков. Той пита и защо Борисов е криел своето съдружие с Пашата и защо е избрал възрастен автомонтьор да му върти бизнеса в Кипър.

Ако Борисов не отговори на въпросите, службите трябва да отговорят на тях, каза още Бареков и съобщи, че е подал вече няколко сигнала за Бойко Борисов. Един от тях е свързан с прехвърлянето на дяловете в "Ипон", друг - със "СиБанк", а трети сигнал е за "Напоителни системи".

"Бойко Борисов обяви, че щял да ме превъзпитава чрез съдебни дела. Човек, който аз наистина се провалих и не успях да възпитам като политик, защото съм работил много върху него, няма шанс да превъзпита човек като мен", коментира още Бареков днес. Бареков твърди и че никога не е бил съдружник с Цветан Василев.

"Борисов в продължение на години лепеше етикети върху всеки един свой опонент, той на два пъти ме нарече подлога. Тогава подминах с гордост тези негови изпълнения, но дойде време този развилнял се гражданин да бъде поставен на мястото му. Аз персонално ще поставя на мястото му този човек и не ми мига окото от посланията, които ми праща, от заплахите, от съдилища, защото той е безпомощен, аз го разбирам и по-скоро му съчувствам и донякъде изпитвам жал към него", каза още Бареков.

Той повдигна въпроса защо не е имало дебат в парламента за освобождаването на Христо Бисеров. Не знам какво се случва зад кулисите, аз имам чувството, че Борисов е зависим човек, който не може да изпълнява ролята си на опозиция и непрекъснато влиза в сделки с БСП и ДПС, коментира Бареков.

Той обещава, че когато стане министър-председател ще има тотална проверка на имущество, доходи, всички политически лица участвали и участващи в изпълнителната власт след 1989 година, "тези хора ще бъдат разкостени с участието на всички служби". Ние ще успеем да докажем къде са парите и ще ги върнем на гражданите, подчерта той. /БГНЕС
 


Сходни връзки

Бареков: Борисов имал офшорка в Кипър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди