изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:33 EET
Аладин ранил момче минути след Вики    
НовиниАлжирецът Салахедин Бин Аладин е нападнал и момче минути след като обра магазин в центъра на София и намушка 9 пъти с нож 20-годишната продавачка Виктория Христова. След като 4 дни се укриваше, чужденецът бе арестуван във вторник вечерта в Гърция.Пред „Монитор“ шефът на Софийска градска прокуратура Евгени Диков съобщи, че пострадалият младеж е станал очевидец на грабежа в магазина.


Той бил пред бакалията с още няколко човека, който хукнали да гонят Аладин, след като чули писъците на окървавената Вики. Като ги видял, чужденецът се обърнал и започнал да хвърля камъни по тях. Паве уцелило един от преследвачите и той паднал на земята. Алжирецът се върнал и взел телефона на раненото момче, след което избягал.Точно отмъкнатият джесем обаче издал местонахождението на Аладин и във вторник вечерта той беше заловен от гръцката полиция. Освен от мобилната клетка разследващите

получили информация за посоката


в която е избягал чужденецът и от показанията на свидетели, разказа главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той обясни, че алжирецът се изнесъл от столицата чак в неделя вечерта – близо 2 денонощия след нападението на Вики. От София Салахедин тръгнал с такси към Пловдив.„В понеделник около19 часа получихме сигнал от добросъвестен гражданин, който ни информира, че лицето е видяно на територията на града“, разказа главсекът на МВР. Чужденецът се настанил в луксозния хотел „Лайпциг“, който се намира в центъра на града. Като разбрали къде се крие Аладин, ченгетата блокирали района на хотела и щурмували адреса. Оказало се обаче, че Салахедин си поръчал на рецепцията такси в 19,30 и отпрашил в посока свиленградското село Мезек, което се намира на 5 км от гръцката граница.

Ченгета веднага
наредили да се блокира цялото село

както и да се заварди граничният район около него. Полицията получила информация, че чужденецът се готви да избяга в Кипър през Гърция.„Колегите направиха координация с гръцката полиция и започна съвместна операция“, обясни Лазаров. В това време ченгета заедно с ловната дружинка на Мезек два пъти претарашили селото, но Салахедин бил изчезнал. Затова било взето решение да се проверяват районите след границата в посока навътре към страната. Към 20,40 часа във вторник от полицейския участък от Орестиада съобщили, че Аладин е задържан на гръцка територия. Около 21,30 полицаите от южната ни съседка довели алжиреца на ГКПП Ново село и го предали на българските власти със специален протокол. След ареста чужденецът бил отведен в участъка на „Гранична полиция“ на Капитан Андреево. Вчера там беше изпратен екип от СДВР, който да докара Аладин в столицата.

Закопчаха и интимния приятел на чужденеца

Интимният приятел на Салахедин Бин Аладин, който е българин, също е бил задържан от полицията. Това съобщи вчера главсекът на МВР Светлозар Лазаров. „Това лице на практика е осъществявало цялата логистика по извеждането на издирваното лице“, заяви топполицаят. Гаджето на алжиреца му помагало с напътствия къде да отседне в Пловдив и как да стигне до гръцката граница. Българинът е свързал Аладин с хора, които да му помогнат да избяга от Гърция към Кипър. Първоначално полицията претърсила дома на софиянеца, тъй като получили информация, че чужденецът живее там. Освен това се предполага, че веднага след нападението Салахедин е пренощувал в София. Чужденецът обаче избягал преди да пристигнат полицаите.

Салахедин с 4 обвинения

Салахедин бин Аладин ще получи общо 4 обвинения, след като беше задържан.„Очаквам освен прецизирането на обвиненията за грабеж и опит за убийство впоследствие да му бъде повдигнато и обвинение за незаконно преминаване на държавната граница“, заяви вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Освен това алжирецът ще бъде обвинен и за втория грабеж, при който е откраднал и мобилен телефон, съобщи градският прокурор на София Евгени Диков.„Извършителят на престъплението е разпознат от 4-ма души“, добави прокурорът. Извършено е разпознаване от страна на пострадалата преди снимката на лицето да бъде разпространена в медиите.Според експерти грабежът и опитът за убийство се определят категорично като умишлени престъпления, а нападението на преследвач и кражбата на мобилния му телефон засега нямат обяснение.

Грабежът в магазина записан от камера

 
Камера в магазина, където беше нападнато момичето, ясно показвала нападението на Вики. От видеозаписа се виждало как алжирецът влиза вътре и взема бутилка кока-кола. В следващия момент продавачката тръгнала да я маркира и той я напада с нож. „Видях на записа как нанася ударите, това е опит за убийство – 9 удара в шията. Момичето е било облечено с бяла дреха – пуловер или суичър, вижда се кръвта по нея. След наръгването тя започва да пищи и излиза, а нападателят отива, рови в чекмеджето и взема оборота“, разказа пред „Монитор“ Евгени Диков. Източници от разследването коментираха, че нападателят изглеждал като дрогиран.
Пенсиониран пазач уплашил касапина
Пазач пенсионер, който охранявал строящ се край с. Мезек хотел, подплашил укриващия се от полицията Салахадин. Чужденецът се стреснал, че охранителят може да го разпознае и избягал от селото.Пенсионираният военен бай Георги Йорданов забелязал в сумрака на 4 ноември промъкващия се в покрайнините Салахадин. Първоначално го взел за ром, който тръгнал да краде.„Стой, не мърдай”, извикал охранителят, но алжирецът дал признаци, че е чул. След минути бай Георги видял отново фигурата на младежа край строежа и го пресрещнал. Първо претърсил торбата, метната през рамото на Салахадин, но в нея вместо откраднати вещи видял само бутилка с вода. После почнал да разпитва. Като видял, че Аладин не го разбира, минал на смесен българо-турски.Алжирецът обяснил на турски, че идвал с такси от Пловдив, за което платил 500 лв. Щял да се връща, защото там били майка му и баща му. След първия вик на пазача сменил посоката и се заврял в сметището на селото, което се намирало само 500 метра от българо-гръцката граница.Въпреки подозренията си пазачът го пуснал, защото не открил нищо откраднато. На следващия ден обаче го разпознал на снимката, която полицаите показвали на всички в селото.  http://www.monitor.bg
 


Сходни връзки

Аладин ранил момче минути след Вики | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди