изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:30 EEST
Ужас във Филипините: 10 000 убити /СНИМКИ+ВИДЕО/    
По светаНай-малко 10 000 души в централната филипинска провинция Леит намериха смъртта си след като тайфунът „Хаян” връхлетя Филипините. Представители на Червения кръст във Филипините заявиха, че по-голямата част от телата са намерени разпръснати по пътищата или по църквите. Последно са открити между 300 и 400 тела. Според президента на Филипините обаче е невъзможно предварително да се направи прогноза колко са жертвите.



Засегнати са предимно крайбрежните градове, съобщава РИА Новости, позовавайки се на информация на местните власти.

Около 70-80% от сградите, оказали се на пътя на тайфуна са разрушени.

Районите, през които „Хаян“ е преминал все още няма електричество, а голяма част от пътищата са блокирани от повалени дървета и електрически стълбове.

Сред приоритетите на властите в момента е възстановяване на електроснабдяването и връзките със засегнатите райони, за да се гарантира безпроблемните доставки на хуманитарна помощ и разбира се – за оказване на медицинска помощ на ранените.  http://www.bnews.bg

Русия е готова да помогне на Филипините за ликвидирането на последствията от тайфуна

Москва. Министерството на извънредните ситуации на Русия е готово да изпрати спасители и мобилна болница във Филипините и по този начин да помогне за справяне с последствията от тайфуна, връхлетял страната, предаде Интерфакс, цитирайки официалният представител на министерството Ирина Росиус.
„Министърът на извънредните ситуации на Русия Владимир Пучков разпореди да се приведат в готовност сили и средства на министерството за хуманитарно реагиране във връзка с разрушителния тайфун „Хаян”, който връхлетя Филипините”, заяви Росиус.
„В случай на необходимост за Филипините ще излетят два самолета и оперативна група от 50 души”, добави още тя.

http://www.focus-news.net

Еврокомисията предложи помощ на Филипините след тайфуна Хайян

Европейската комисия предложи помощ на Филипините, които пострадаха при преминаването на един от най-силните в историята тайфуни - Хайян, съобщиха световните агенции, като се позоваха на изявление на председателя на комисията Жозе Мануел Барозу.

Комисията вече е изпратила екипи, които да помагат на властите, а ЕС предлага при необходимост да предостави извънредна помощ за справяне с последствията от бедствието.  

http://www.dnevnik.bg

Пентагонът ще окаже помощ на Филипините за справяне с последствията от опустошителния тайфун, връхлетял страната

Вашингтон. Пентагонът ще предостави авиационна и военноморска техника за справяне с последствията от опустошителния тайфун, връхлетял страната, предаде АФП.
Американският военен министър Чък Хейгъл съобщи, че след отправена молба от правителството на Филипините на страната са предоставени хеликоптери, самолети, всъдеходи и спасително оборудване.

http://www.focus-news.net



 


Сходни връзки

Ужас във Филипините: 10 000 убити /СНИМКИ+ВИДЕО/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди