изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-01-26 @ 05:23 EET
ЦДГ "ЗДРАВЕЦ” СПЕЧЕЛИ ИНТЕРЕСЕН МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ    
ОбразованиеЦелодневна детска градина "Здравец” в Тервел  кандидатства и спечели международен проект по програма "Коменски".

Проектът на тема "От нищо - нещо " е многостранен и в него партньори са Гърция, Испания, Италия, Турция, Румъния, Унгария, Португалия, Полша и България. С реализирането му бъде обменен опит, ще се насърчава изучаването на чужди езици, ще се изучат различните култури, ще се обмени информация за празниците, отбелязване в различните страни. Целият проект ще допринесе за знания, умения и повишаване на екологичното съзнание у подрастващите. Ще се популяризира - чрез издаване на кулинарен справочник, идеята за икономичен и здравословен начин на живот посредством публикуване на евтини, вкусни и здравословни храни от традицията на всяка страна. Децата, заедно със своите учители ще изработват от отпадъци картини, еко-бижута, накити, декори, маски, които ще използват за музикални дейности, театър. Проектът предлага методи за отделяне на отпадъците и възможности за използването им в домакинството, ще покаже на младите хора идеи да живеят по- икономично и да не замърсяват околната среда, също и да доставят радост на себе си и на други хора чрез даряване на продукти, направени от собствените им ръце, в домове за сираци, в Домове за стари хора.

Първата работна среща се проведе в Гърция в Тесалоники в периода 15-20 октомври. Работна група от ЦДГ ”Здравец” – четирима педагози и директорът на детската градина Диана Йорданова посети училище за умствено изостанали деца. Всички партньори обсъдиха и планираха дейностите и графиците на визитите през следващите две години. Изработено бе лого на проекта. Запознаха се и дегустираха ястия от гръцката национална кухня, приготвени от децата в училището и техните родители. От България подариха ръчно изработени от отпадъчни материали подаръци. Във  всички изработки  бе вплетено нещо специфично за България.

Следващата визита ще бъде в Румъния - от 11 до 15 ноември.  Там ще бъдат изработвани коледни играчки и украси. НДТ

 


Сходни връзки

ЦДГ "ЗДРАВЕЦ” СПЕЧЕЛИ ИНТЕРЕСЕН МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди