изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:26 EEST
ВАЛЕНТИН АЮИ-БАЩА И УЧИТЕЛ НА СЛЕПИТЕ    
ОбществоГражданското сдружение „ХобиСклуб” припомня, че 13 ноември е Световен ден на незрящите хора. На този ден 200 милиона слепи и слабо виждащи в света очакват да бъдат поздравени и подкрепени от своите зрящи приятели и близки.

На 13 ноември 1745 г. е роден  френският благородник Валентин Аюи, който, виждайки жестоката несправедливост към тази група хора се заклева пред себе си да направи живота  им по-достоен. Приносът  му към тази част от човечеството е неоценим, доказвайки, че и незрящите в интелектуално отношение са като всички останали хора на земята.

През 1946 г.цялата световна общественост и ООН определят рождения ден  на френския благородник - 13 ноември, за Международен ден на слепите.

По този повод каним нашите членове и приятели в клубната ни база, за да отбележим този ден. Тържеството ще се изрази  с прочит на историко-биографични  данни за този велик благородник, скромна почерпка и поздравления към всички съпричастни към съдбата на незрящите.

Погледнете до себе си и поздравете тези хора!

Иван Тодоров - Председател на УС на НПО „ХобиСклуб”, Добрич

 


Сходни връзки

ВАЛЕНТИН АЮИ-БАЩА И УЧИТЕЛ НА СЛЕПИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди