изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-02-06 @ 10:17 EET
ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА ГРАДСКИЯ ПАРК „СВЕТИ ГЕОРГИ”    
НовиниЗапочна реконструкцията на градския парк „Свети Георги”, която се извършва по проект „Обновена и модернизирана градска среда чрез реконструкция на градски парк „Св. Георги”. Изпълнител на строително-ремонтните работи е ДЗЗД „ПС-ПМ 2013” – Варна. Строителната площадка е открита в края на октомври, като се предвижда реконструкцията на парка да приключи  до 30 юни следващата година.
Фонтанът в градския парк, в началото на векаПаметникът Градският парк Градският парк

Стартира се с ремонт на езерата, ще бъдат демонтирани и подготвени за основен ремонт всички мостове свързващи обходните алеи и езерото. Обектът ще бъде обезопасен и обозначен, но, за да се гарантира сигурността на гражданите, се препоръчва да се използват алеите извън строителния обект. Започнало е и планово почистване на сухи и опасни дървета на територията на парка. Към това се е пристъпило след обстоен оглед и преценка на фитосанитарното състояние на дървесната растителност. През пролетта дейността ще се продължи с ремонт на алейната мрежа, изграждане на скейт парк, озеленяване и други дейности по проекта.  


Добрич, градският парк Добрич, градският парк Добрич, градският парк Добрич, градският парк

На 20.05.2013 г. Община град Добрич подписа договор с Министерството на регионалното развитие за безвъзмездно финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие” на стойност 5 000 000 лв. В реконструкцията на Градски парк „Свети Георги” са включени дейности по подобряване условията за краткотраен отдих, спорт и туризъм. Ще бъдат обновени около 226 дка паркова площ, като ремонтните работи ще обхванат трите части на езерото. Планирано е изграждане на нови функционални зони, като скейтпарк, арт площад, рок сцена, водна серпентина с водопад и др. В обхвата на проекта попада и мемориален комплекс „Хан Аспарух”, за който е предвиден ремонт на настилки, водна площ, осветление, включително и художествено осветление на композицията. Ще бъдат доставени и монтирани съоръжения за фитнес на открито, пейки, фонтани, осветителни стълбчета, прожектори и други елементи на парковото обзавеждане. В рамките на проекта ще се ремонтират настилки, преасфалтират всички алеи и обособят велотрасета.

Община Добрич се извинява на гражданите и гостите на града за затрудненията и нарушеното спокойствие по време на строителните дейности. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА ГРАДСКИЯ ПАРК „СВЕТИ ГЕОРГИ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди