изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:29 EEST
ДЖОКОВИЧ ЗА ТРЕТИ ПЪТ E ШАМПИОН НА МАСТЪРСА НА НАЙ-ДОБРИТЕ    
СпортИ победителят е... Новак Джокович! Сърбинът за втора последователна година и общо трети път в кариерата си спечели шампионския трофей на Мастърса на осемте най-добри, побеждавайки Рафаел Надал с 6-3 6-4.

Ноле поднесе изключително представление и днес просто не можеше да бъде спрян, завършвайки сезона по един бляскав начин - 22-а поредна победа, последната от които над тенисиста, свалил го от върха на ранглистата, и то постигната на финала на толкова престижен турнир.

"Невероятна игра, успех на финала за купа "Девис". Игра много по-добре от мен и си заслужи днешната победа", поздрави Надал противника си. "Поздравявам Рафа и неговия екип, това, което направи през тази година, е невероятно. Поздрави за това, че завърши годината под №1", върна жеста Джокович.

Три финала, три титли - това показва равносметката за участието на Ноле на този престижен турнир, а това му осигури място и в елитната компания на до този момент едва шестимата тенисисти, печелили три или повече пъти заключителния Мастърс - Федерер (6), Лендъл и Сампрас (5), Настасе (4), Макенроу и Бекер (3).

Джокович започна вихрено, надигравайки противника си по всеки показател, но в тези първи минути на мача Надал определено не бе навлязъл в ритъм и логично Ноле трупаше гейм след гейм. Сърбинът набързо поведе с 3-0, а след това Рафа направи две двойни грешки и даде нов брейкбол на противника си, а в тези моменти испанецът изглеждаше изпаднал в нокдаун. Все пак Надал не само, че успя да измъкне подаването си, ами веднага след това се възползва от грешките на опонента си и изравни резултата за 3-3.

Новак спря серията на противника си, задържайки своя сервис гейм, а в следващия отново демонстрира великолепни ретури и стабилност при разиграванията от дъното на корта, достигна до нова точка за пробив и точно тогава последва разиграването на мача - уникална защита на Джокович и невъзможен лоб го постави от на пръв поглед безнадеждна позиция в печеливша такава, последва къса топка и страхотно надлъгване на мрежата, спечелено в крайна сметка от сърбина и поставило го в ситуация, в която да сервира за сета.Рафа даде всички от себе си, опитвайки да върне пробива и в интерес на истината имаше добри шансове, но щастлива намеса на мрежата измъкна Ноле от изключително трудна ситуация, а след това сърбинът сам си спечели следващите две разигравания, а с това и първия сет. Сет, в който Джокович определено бе по-агресивният тенисист и контролираше голяма част от разиграванията, а Надал завърши тази първа част със скромните три уинъра.

Във втория сет предимството на Джокович бе дори още по-сериозно, а сърбинът буквално летеше по корта и всичко в играта му вървеше - като се започне от сервиса и ретура, премине се през стабилността в разиграванията от дъното на корта и се завърши с решимостта и увереността, която излъчваше при всяка точка. Новак набързо поведе с ранен пробив, при 5-3 имаше и мачбол, но Надал го спаси и принуди противника си да сервира за победата. Рафа отрази още един мачбол, но мощен ас донесе на сърбина трети шанс, този път не сгреши и след час и половина битка спечели своята трета титла на този изключително труден и престижен турнир.

Джокович загуби битката с Надал за това кой ще завърши сезона под №1, но днес взе малък реванш, а и успехът бе много важен за сърбина по отношение на предстоящите му опити през следващата година да се завърне на първата позиция и сега разликата между двамата е 920 точки в полза на испанеца.

Да, Рафа направи по-силен сезон, но и този на Ноле е впечатляващ - седем спечелени титли, една от които от Големия Шлем, още три Мастърса и сега трофея в Лондон. Към това прибавете и два финала на Уимбълдън и US Open, а какъв по-добър завършек на годината от това да спечелиш 22 поредни мача и да спечелиш толкова престижен турнир като този в Лондон. Всъщност има и още нещо, което да направи финалния спринт просто перфектен - триумф на купа "Дейвис" през следващия уикенд, когато Джокович ще поведе Сърбия в опитите на западните ни съседи за втори път да спечелят неофициалното световно първенство по тенис.

 


Сходни връзки

ДЖОКОВИЧ ЗА ТРЕТИ ПЪТ E ШАМПИОН НА МАСТЪРСА НА НАЙ-ДОБРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди