изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:57 EEST
УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА СЪПРУЗИ, КРАЛИ ОТ РЕСТОРАНТ НА ТУРИСТИЧЕСКА ФИРМА    
Ред и сигурностУсловни наказания получиха управител на ресторант и стоковед за присвояване на хранителни продукти от туристическа фирма, съобщиха от пресцентъра на Районния съд в Балчик. Признати са виновни са 47-годиишните съпрузи Р. М. Р. и Р. Ил. Р. от Добрич.

Обвинението срещу тях е било, че през юни 2008 г. в курортен комплекс са присвоили хранителни продукти на стойност 631,78 лв., собственост на туристическа фирма. Съпругата е била управител на ресторант. Тя е имала за съучастник главния готвач в същия ресторант.

Р. М. е получила една година условно с 3 години изпитателен срок, а присъдата на мъжа й - Р. Ил., е 3 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Според обвинителния акт, Р. М. е работела като управител на ресторант в курортен комплекс, а съпругът й като стоковед в същия комплекс. По същото време като главен готвач във въпросния ресторант работела Ст. В. Ст. от Добрич, която е осъдена като съизвършител и помагач при присвояването.

На 2 юни 2008 г. по разпореждане на управителя на ресторанта, главната готвачка извадила един кашон с около 30 кг свински котлети, кашон около 20 кг свински врат и 4 пакета пилешко бон филе. По разпореждане на управителя на ресторанта главната готвачка извадила и кашон с пилешко бон-филе със сусам, който бил предаден на главния готвач на друг хотел.

На следващата сутрин било разпоредено на транжора да обезкости котлета. В началото на вечерята управителката на ресторанта извикала главната готвачка, слезли до складовете и Р. М. Р. взела 2 пакета леща и 2 пакета бисерен ориз. Поставила ги в кашон. След това отключила камерата за колбаси и взела оттам 2 пакета пушен кашкавал, голяма пита кашкавал и 6 опаковки от по 3 консерви с риба скумрия в доматен сос. Управителката оставила продуктите в стаята на главния готвач и я помолила, синът й да ги откара до дома им в Добрич. Около 22,30 ч. разпоредила на главната готвачка да отиде в транжорната. Слязла след нея и започнала да опакова транжираното месо. Шефката прибрала месото в чанти и го оставила в стаята на главния готвач. Около 22,45 ч. главната готвачка изнесла едната чанта с приготвените продукти до паркираната на паркинга до хотела кола на сина й. Обяснила му, че управителката на ресторанта иска да бъдат занесени до дома й в Добрич. Стоковедът изнесъл друга чанта с хранителни продукти и ги предал на водача.

Автомобилът бил спрян за полицейска проверка, при която били открити торбите с откраднатите хранителни продукти. НДТ


 


Сходни връзки

УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА СЪПРУЗИ, КРАЛИ ОТ РЕСТОРАНТ НА ТУРИСТИЧЕСКА ФИРМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди