изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:11 EEST
Депутатите от ГЕРБ готови с колективна оставка, мнозинството нямало да я приеме    
Политика

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ все още се въздържат да подадат колективна оставка само защото очакват, че мнозинството от БСП, ДПС и „Атака" няма да я гласува заради желанието си да останат на власт. Това обяви депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев пред bTV.



„Съжалявам, че ние сме в този парламент. Единствената причина ГЕРБ да не си подаде оставката е, че вие няма да гласувате, само и само да останете на власт, както показва опитът", заяви Главчев срещу опонента си от БСП Румен Гечев.

„Вие подайте оставка, пък да видим дали няма да я гласуваме", отговори представителят на социалистите.

Румен Гечев изрази мнение и по „Опорните точки", разпространени от анонимна електронна поща и съдържащи инструкции за позициите на социалистите за протеста и сблъсъците между полиция и протестиращи на 12 ноември.

„Няма нищо особено в опорните точки, това са чести инструкции към депутати. Пресцентърът на БСП подготвя синтезирана информация за събития и ги праща на депутати", заяви Гечев. Коментарът му бе в учудващ синхрон с този на парламентарния председател Михаил Миков, който също не вижда „нищо неприлично" в инструкциите.

„Действията на полицията за защита на парламентаризма са конституционно задължение на органите на реда", декларира Гечев.

Димитър Главчев се съгласи, че всеки пресцентър подготвя такива документи и в „опорните точки" по принцип нямало нищо лошо. „Въпросът обаче е какво е съдържанието им. Вредни са, защото изкривяват общественото мнение", коментира Главчев.

„На вас вече не си заслужава да се опонира", допълни той с препратка към указанията социалистите да твърдят, че гражданските протести са организирани от ГЕРБ.

Той взе повод за коментар и в забележката от „Опорните точки", че раненият младеж с разцепена вежда „не бил наред с главата". „Единствените, които не са добре с главата, са тези които не признават, че нещо не е наред, че около парламента има в пъти по-голям от разрешения ограден периметър. Същинската окупация е в Народното събрание, но тя е една екстраполация на окупацията на българската държава през последните 24 години", обясни Димитър Главчев.

„Опорните точки са толкова добри, че и колегите от ГЕРБ ги четат", каза в заключение Румен Гечев.

Депутатът от БСП коментира и студентския протест, като се фокусира върху УНСС, където преподава. „Протестът в УНСС приключи с пълно фиаско. 14 души се отказаха и 17 000 души си учат нормално", заяви той.

Окупацията в Стопанския университет започна от зала 4026 по време, в което там трябваше да проведе лекция самият Гечев. На вратата на залата обаче тогава ги посрещна следното съобщение: „Занятията при проф. д.ик.н. Румен Гечев се отменят за следващата седмица, поради извънредно заседание на Народното събрание. Редът на провеждане ще бъде уточнен допълнително."

Гечев отбеляза като странна тенденция разнообразния брой протестиращи на антиправителствените демонстрации през последните 150 дни. „Първо многохилядни протести, после нито един човек. Ненормално е, че хората стават 500, 300, един", коментира той. Димитър Главчев контрира, че БСП знае само как се организират контрапротести.

Румен Гечев не се разграничи от мнението на ректора на УНСС проф. Стати Статев, който посъветва недоволните младежи да емигрират. Депутатът подчерта, че се съгласява със Статев особено в мнението му, че окупацията пречи на учещите студенти и протестиращите не могат да устоят на 17 000 студенти.

Опитът за обсъждане на параметрите в Бюджет 2014 между Гечев и Главчев завърши в размяна на реплики за компетентността на членовете на съответните парламентарни групи.

„Бюджет 2014 е мъртвец, защото го предлага правителство, което води задгробен живот, по думите на един известен психиатър. Парламентът има скандално нисък рейтинг", заяви Димитър Главчев.

Дебатът по парите за подслушване така и не внесе яснота относно това перо в бюджета. „От 100 млн. лв. за подслушване стават 40 млн. лв., а вие твърдите, че се увеличават двойно. Бюджетът на ДАНС не е увеличен, даже общият бюджет на ДАНС и ГДБОП е намален", заяви Румен Гечев.

„ДАТО получава 57 млн. срещу 20 млн. в предишния бюджет", контрира Димитър Главчев.

http://www.trud.bg


 


Сходни връзки

Депутатите от ГЕРБ готови с колективна оставка, мнозинството нямало да я приеме | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди