изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:10 EET
„БАЛЧИК ПЛАЗА” СЪДИ ДЪРЖАВАТА    
Ред и сигурностВ едномесечен срок Окръжният съд в Добрич трябва да се произнесе по гражданското дело, образувано по иск на „Балчик Плаза” ООД – Варна, срещу държавата чрез Министъра на финансите. Дружеството иска да му бъдат върнати общо 246 999,96 лв., за които твърди, че е платил по сделка за имот, чийто договор за покупко-продажба е обявен за нищожен.

Фирмата посочва, че е участвала и спечелила търг за продажба на държавен недвижим имот с площ 10 636 кв. м. в гр. Балчик. За това била издадена заповед на областния управител на Добрич от 25.05.2009 г. В изпълнение на същата на 03.07.2009 г. бил сключен договор за покупко-продажбата на имота.

С решение от 30.03.2010 г. Административният съд в Добрич, е обявил нищожността на заповедта на Областния управител за спечеления търг. На 20.10.2011 г.  Окръжен съд – Добрич е обявил за нищожен договора за покупко-продажба на имота. Според дружеството, след влизане в сила на двата съдебни акта е отпаднало основанието за плащането. Затова то иска да му бъдат върнати 246 999,96 лв.

Вчера съдът е приел съдебно-счетоводна експертиза на направените плащания и дължими по тях лихви за забава.
Искът се основава на влезли в сила съдебни актове, с които сделката е обезсилена и няма основание за плащанията. Дружеството има претенции и за лихви от датата на предявяване на иска до окончателното изплащане на сумата.

Представителят на държавата е заявил, че счита иска за неоснователен и е помолил за възможност да представи писмени бележки по становището си. Според него, в решението на окръжния съд няма текст, който да посочва какво трябва да плати държавата, т.е. дали да върне компенсаторните бонове или да заплати сумата. Оспорват се също посочените от ищеца сроковете за забава на плащане. НДТ

 


Сходни връзки

„БАЛЧИК ПЛАЗА” СЪДИ ДЪРЖАВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди