изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:33 EEST
Нови десни удрят Реформаторския блок    
ПолитикаНова дясна формация ще разклати сериозно рейтинга на Реформаторския блок. Отцепници от известни партии и сравнително млади организации ще сформират алтернатива на досегашните десни, научи БЛИЦ от свои източници в политическите среди.

Сред инициаторите на новото обединение е бившият военен министър Николай Цонев, чиято партия "Нова алтернатива" също е участник в конкуренцията на Реформаторския блок.

Новата формация ще носи името "ДА за България" (Дясна алтернатива за България), научи БЛИЦ в аванс. Политическата завера вече е факт. Под споразумението освен "Нова алтернатива" подпис са сложили още представители на клуб "Сенатор", ССД, БДС-Радикали, "Гергьовден" и БНД.

Говори се, че към алтернативните десни ще се присъедини и партията на Петя Ставрева "Обединени земеделци". Тя бе ухажвана от Реформаторския блок, но така и не влезе в него.

Появата на новото дясно обединение идва в труден за Реформаторския блок момент. Привидно желязната сплав между членовете му бе нарушена от напускането на "Зелените". Така в блока остават ДСБ, СДС, Движение България на гражданите, Синьо единство, БЗНС и Народна партия свобода и достойнство.

Зелените изоставиха блока заради неспазване от страна на Реформаторския блок на първоначалното споразумение за "оставка на правителството и демафиотизация на държавата" и превръщането му в коалиция. "Зелените" смятат да работят с всяка партия или гражданско формирование за премахване на "престъпното политическо статукво", но все още не е ясно дали ще намерят общ език с "ДА за България". / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Нови десни удрят Реформаторския блок | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди