изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:04 EEST
БАЛЧИК И НАВОДАРИ ЩЕ ПРАВЯТ АГРО И РИБЕН ЦЕНТЪР    
НовиниДве съседни общини – българската Балчик и румънската Наводари, започват изграждането на бизнес-център за агро и рибен пазар, съобщи АГРО.БГ. Той ще се вдигне със средства по трансграничен проект с общ ресурс от 1 млн. 469 хиляди евро.

Четириетажната сграда с форма на каменна риба ще се построи в румънския град Наводари, стана ясно на пресконференция на партньорите от сдружение „Еврика“ в Балчик. В нея ще се помещават борса за морски дарове, съоръжения за съхраняването им, тематични ресторанти.

Идеята е да се стимулира бизнес-сътрудничеството в района на двете общини, като се създаде обща инфраструктура, която да повиши конкурентоспособността на рибния и туристически бизнес по северното черноморско крайбрежие. В края на юни 2014 г. проектът трябва да бъде готов. 

Новият бизнес-център в Наводари ще бъде място не само за търговия на рибни стоки и продукти, но и място за изготвяне на туристически пакети в двете общини с цел представяне на културното и историческо наследство. Като първи крачки в тази посока ще бъдат организираните Рибни фестивали. Първият ще се проведе от 18 до 20 ноември в Балчик, а вторият – през декември в румънския град Наводари. Най-интересните и оригинални рецепти от двете общини ще бъдат събрани и издадени в кулинарен наръчник. НДТ

 

 


Сходни връзки

БАЛЧИК И НАВОДАРИ ЩЕ ПРАВЯТ АГРО И РИБЕН ЦЕНТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди