изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-01-30 @ 02:39 EET
Градът на боговете свива и разтегля времето    
Забележителности Стара тибетска легенда разказва, че много преди Потопа, в древните времена, когато Северният полюс се намирал на друго място, на Земята се появили синовете на боговете. Те използвали  силата на пет елемента и построили град, в който времето се свивало и разтегляло. В него хората остарявали и умирали бързо или оставали млади няколкостотин години.

Това зависело от факта на кой Бог се прекланят и в коя посока се обръщат, за да отправят молитвите си към всевишните. Местните разказват мита със страхопочитание и наричат мистериозното място „Градът на боговете“. Те твърдят, че и до сега той има силно влияние върху земния живот. 

Група изследователи, ръководени от световноизвестния  професор Ернст Мулдашев, решават да посетят тайнствената област, която се намира под върховете на свещената планина Кайлас в Тибет. От жителите на малко село те чуват за наскорошната мистериозна смърт на четирима алпинисти, които смятали да покорят височините. Селяните им разказали как всеки, който дръзне да премине планината неподготвен, изобщо не се завръща или умира бързо след това. Членовете на експедицията решават да се посъветват с будистките монаси от близкия манастир. Свещениците ги  предупреждават, че  тази зона е населена с божествени сили и само посветени хора могат да преминат през нея без да загубят живота си. Те дават изключително точни инструкции на изследователите като им посочват строго определена пътека по която да минат, за да не пострадат. След спазените наставления, учените попадат на място с 37 пирамиди. Те са разположени около билото на Кайлас и са прецизно ориентирани в четирите географски посоки.

 

Самата свещената планина има също формата на пирамида. Находките са с различни размери -  от 110 до 1812 метра.  „Около тибетските пирамиди са построени огромни каменни "огледала", някои от които са с вдлъбната, а други – с изпъкнала повърхност. Височината им е впечатляваща - от 350 до 1770 метра. Ние смятаме, че именно те свиват и разтеглят времето, точно както се разказва и в легендата. Когато начертах инструкциите на монасите върху карта разбрах, че пътеката по която те ни казаха да минем заобикаля всички огледални блокове", казва професор Мулдашев. Той смята, че тези физически промени във времето са причината за смъртта  на „непосветените“. Освен това учените откриват, че някои от пирамидите също имат "огледала". Специалистите смятат, че те акумулират енергията, която се излъчва от външните, изпращат я в земната атмосфера, а оттам - в Космоса. Участниците в експедицията са убедени, че строителите са представители на високо развита цивилизация. Те смятат, че тези същества владеели законите на анти-гравитацията до съвършенство. По този начин успешно премествали гигантските каменни блокове, от които са направени пирамидите и "огледалата". Учените са убедени, че именно анти-гравитацията е силата на петте елемента, която е описана в древната легенда. Някои от тях са и привърженици на теорията, че създателите на тибетските пирамиди са митичните атланти.

 

 Изследователите от експедицията установили, че ако пирамидалната планина Кайлас се прободе с въображаема ос тя ще излезе точно на Великденските острови. А там, както е известно се намират загадъчните каменни човешки глави. Ако пък през нея се начертае меридиан, той ще мине през египетските пирамиди и отново ще ни доведе до Великденските острови. Продължена от там, линията   пресича мексиканските пирамиди и се затваря в изходната си точка – свещената тибетска планина.  Невероятно интересни са и резултатите от изключително прецизните съвременни изчисления, направени с помощта на сателит. Те показват, че височината на Кайлас е около 6666 километра. Разстоянието от нея до Северния полюс също е към 6666 км. Също толкова е и дистанцията от Северния полюс до Кулата на дявола в американския щат Уайоминг. Тя е висока 290 метра и представлява каменно образувание, което има  учудващо правилната форма на пресечена пирамида. Според древна индианска легенда, много години преди белият човек да се появи, на това място от небето паднала огнена колесница. От нея излезли пет същества, които приличали на земните хора, но били доста по-високи от тях. Именно те построили Кулата на дявола, след което огнената колесница ги прибрала обратно и те отлетели към слънцето. Скептично настроените учени смятат, че при добро желание такива съвпадения и математически зависимости могат да се намерят на много места. Те са на мнение, че старите цивилизации са могли да пътуват между континентите и са обменяли знания и информация подобно на съвременните хора. Същата група експерти смята теорията за пришълците за абсурдна и неоснователна. Те твърдят, че древните хора са свързвали необяснимите за тях природни явления с живота на боговете от висините. Необясним и за тези специалисти обаче остава въпросът как тези „първични“ цивилизации са разполагали с неразгадани и до сега технологии и познания.

http://svobodennarod.com

 


Сходни връзки

Градът на боговете свива и разтегля времето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди