изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:29 EEST
Днес почититаме жертвите на катастрофи    
Общество

Днес почититаме жертвите при пътно-транспортни произшествия. Международния ден в памет на жервтите на пътя се отбелязва всяка трета неделя от ноември. Всеки месец по пътищата на България загиват 55 души, а 700 - са ранени.

Катастрофа1Добрич, кв. "Рилци", 13.11.2004 - двама убити от Нови пазарНа 30.09.2005 г. при катастрофа на правата отсечка край с. стефаново на пътя Добрич-Албена се убиха д-р Снежана Стрезова и д-р Добринка Гинкова /семейни лекари от гр. Добрич/. Снимка В. Влайкова.При тежка автомобилна катастрофа с Фолксваген-Голф около 7.45 ч. на 17.02.2006 г.загина студентът Виктор Емилов от Айтос /студент в международния колеж в Албена/, има тежко ранен и ранени в болницата в Добрич. Катастрофата е станала близо до с. Славеево. Колата се е ударила в дърво. Десетина минути по-късно "Форд Фиеста", управляван от 30-годишна жена от Добрич на същото място излиза от шосето и се удря в катастрофиралия автомобил и помагащите на пострадалите.



През периода 1990-2012г. при пътно-транспортни произшествия в България са загинали 23 807 души, а 185 301 са получили наранявания в различна степен. Близо 30% от тежко ранените остават инвалиди за цял живот.

От общия брой на убитите 24% са деца, юноши и млади хора до 24 годишна възраст. 60% от пострадалите са в трудоспособна възраст. От началото на 2013г. до 10 ноември в страната от ПТП са загинали и с510 а ранени 7 538 души.

На този ден се изказва благодарност към медицинските специалисти и към всички, които ежедневно се борят за спасяването на живота на хората, пострадали при пътно-транспортни произшествия.

От 11:00 часа пред „Брояча на катастрофите" на ВМА ще бъдат запалени свещи в памет на жертвите на пътно-транспортните произшествия.  http://www.trud.bg
Славчо Събев Асенов /31/ от Соколово катастрофира на 12.07.2007 г. в същото село около 8.15 ч., след като е карал с около 200 км/час. Колата се е блъснала в дърво срещу кметството в центъра на селото, възпламенила се е и е изгоряла заедно с шофьора.3.07.2007 г. ДОБРИЧ: Двама служители на "Е.ОН" са овъглени, а един с тежки обгаряния по-късно почина във Военно-медицинска болница във Варна след тежък инцидент в индустриалния квартал на Добрич. Трима служители на електроразпределителното дружество са пътували в робур с автостълба. Според очевидци, БМВ е препречило пътя на колата и тя се е блъснала в светофар. След това БМВ-то е изчезнало. Снимка Любен ЖелязковТЕРВЕЛ: На 23 ноември 2007 година, около 04.20 часа, по главен път гр. Добрич - гр. Тервел, обл. Добрич, в района на разклона за с.Подслон, общ. Добричка, възниква тежко пътно - транспортно произшествие, при което лек автомобил "Фолксваген Джета", след като напуска платното за движение се удря в крайпътно дърво и се самозапалва. Пожарът е потушен от дежурен екип на РС"ПБЗН" - Тервел. В резултат на тежкия пътен инцидент на място са загинали , пътуващите в лекият автомобил четири лицаОБЩИНА ДОБРИЧКА, 21.03.2009 г.: 41-годишният английски гражданин Робърт Н. загина при катастрофа между Владимирово и Бенковски. Той се е блъснал в крайпътно дърво с лек автомобил "Мицубиши". Снимка Мариела Бончева


“Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия”
 


Сходни връзки

Днес почититаме жертвите на катастрофи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди