изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:27 EET
Добричлии разказаха за проблемите си пред ПП „Република БГ”    
Политика Лидерът на новата партия Георги Василев: Ние не сме месии, само заедно можем да помогнем на България

    ПП „Република БГ” проведе третото си събрание в Добрич. В неделя на срещата с членове и симпатизанити на партията дойдоха и много граждани, които разказаха за проблемите на града си пред лидера на формацията Георги Василев, който е добричлия, организационния секретар Владимир Георгиев и Иво Петров от Националната комисия.

    Регионалният представител на партията Камен Попов, който също е член на ръководството на „Република БГ”, откри срещата пред препълнената зала в хотел „България” и разказа за икономическите проблеми на региона – спрелите работа предприятия, липсата на работа за млади хора, тоталните пречки пред бизнеса.

    Преподавателката от добричката езикова гимназия Румяна Янкова обясни какви са проблемите пред образованието – учителите пишат тройки на слаби ученици, за да ги задържат в училище, защото всеки от тях „носи” 1600 лева на съответното учебно заведение, липсата на спорт, болести и затлъстяване на децата, ниски учителски заплати, отпадащи от учебния процес деца от малцинствата, избор на учебници не според съдържанието, а според отстъпката дадена от издателствата и много други. Г-жа Янкова разказа и, че в града има много пустеещи сгради, но няма подходяща за езиковата гимназия.

    Гражданите на Добрич се оплакаха от проблемите с водата, че пчелите умират, когато с препарати се пръскат нивите, че децата не виждат перспектива да остават в България и бягат в чужбина, че само софийски фирми изпълняват големите проекти в града, а добричките са подизпълнители за дребни поръчки и др.

     „На учредителното събрание на „Република БГ” използвах една метафора, че искам България да е като Швейцария, а не като Сомалия”, коментира Георги Василев. И разказа, че като човек живял 24 години в Женева знае, че тамошното общество с нищо не е по-различно от българското. Проблемът е единствено в неработещите институции и в това, че хората у нас не осъзнават, че докато сами не се заемат с уреждането на политическия живот в България, нищо няма да се промени. „Ние не искаме да бъдем месии. Не мислете за мен като за човек, който се е  замогнал в чужбина и е дошъл да ви учи на акъл. Можем да си помогнем, само ако сме заедно и чрез диалог и взаимно доверие”. И ще видите, че само след 10-20 години държавата може да бъде променена”, каза още председателят на „Република БГ”. Той разказа каква е идеологията на партията, свързана с работещите институции на всяко ниво в държавния апарат.

    Василев предупреди съгражданите си на избори да внимават за кого гласуват и ги попита: „Колко от вас са виждали своя народен представител през последната година? Знаете ли въобще кои са хората, които ви представляват в парламента? Кои са общинските ви съветници?” От залата му отговориха с „Не”, „Добричлията глас няма”, „Даже не искам да ги виждам” и „Всички само дават обещания до изборите”.

    „Ето това е разликата с Швейцария, обобщи Василев. – Нещата няма да се променят, докато начело на общините или държавата не застанете всички вие. Дори да не искате пряко да влизате в политиката, вие трябва да посочите онези компетентни, съпричастни и ентусиазирани граждани, които да работят за вас, с които да се срещате и да научават директно от вас проблемите ви.”

    „Това е смисълът на нашата „Политика от хората за хората” – да решаваме проблемите, които вие поставяте. Гражданите вече тотално отхвърлят политическото статукво, смесването на властта с олигархията”, каза Владимир Георгиев и залата го аплодира. Но първото, от което трябва да се започне е човек да повярва в себе си и че от него на избори зависи всичко, допълни той.

Пресцентър на ПП "Република БГ"



 


Сходни връзки

Добричлии разказаха за проблемите си пред ПП „Република БГ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди