изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:52 EEST
НИГЕРИЯ И КОТ Д'ИВОАР ЩЕ ИГРАЯТ НА СВЕТОВНОТО    
СпортНигерия стана първият участник от зона "Африка" на Световното първенство в Бразилия догодина, след като спечели с 2:0 срещу Етиопия във втора плейофна среща, която се състоя в град Калабар. Нигерийците имаха сравнително лека задача, тъй като победиха и в първата среща, но с 2:1, и така продължават с общ резултат 4:1.

Виктор Моузес вкара първото попадение в мача от дузпа в 20-ата минута, а Виктор Обина удвои аванса на "суперорлите" от фаул в 82-ата минута. Иначе домакините имаха превъзходство през почти цялата среща, а и поведението на двата отбора на терена показваше ясно кой е по-класният отбор.

Нигерия се класира за четвърти път в последните пет световни първенства и демонстрира, че е водеща футболна сила в региона.

За Мондиал 2014 се класира и отборът на Кот д'Ивоар, който удържа 1:1 при гостуването си на Сенегал в плейофа за световното. Така след 3:1 в първата среща "слоновете" се класираха на световното в Бразилия. Сенегал откри резултата в 77-ата минута чрез Муса Соу от дузпа. Това даде криле на футболистите на тима и те атакуваха яростно до последната минута, тъй като още един гол ги класираше на Мондиала. В добавеното време обаче Дидие Дрогба пусна за Саломон Калу и бившият му съотборник в Челси се разписа през краката на вратаря, за да хвърли в дива радост "оранжевите".

 


Сходни връзки

НИГЕРИЯ И КОТ Д'ИВОАР ЩЕ ИГРАЯТ НА СВЕТОВНОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди