изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:40 EEST
ЮНОШИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ НАПРЕД, ФУТБОЛИСТ НА КАЛИАКРА ИГРА 90 МИНУТИ    
СпортЮношеският национален отбор на България до 19 години се класира за елитния квалификационен кръг за Евро 2014 след 1:1 срещу Албания. „Лъвовете“ бяха съвсем близо до това да финишират и първи в своята група, но Гърция изравни на Словакия за 3:3 в последните секунди и ни изпревари с по-добра голова разлика.

И двата състава събраха по пет точки в крайното подреждане. Отново цял мач за отбора на България изигра състезателят на Калиакра Александър Василев. Той е възпитаник на футболната академия на Христо Стоичков в Етрополе и макар че е само на 18 години, вече има над 30 мача в професионалната "Б" група. 

В двубоя на Градския стадион в Ловеч първият удар бе дело на Петър Витанов, който завърши комбинация между Радослав Цонев и Станислав Дрянов, но Тома Стракоша се намеси. В 24-ата минута израелският арбитър Ейтан Шмулевиц подмина ситуация за дузпа в наша полза. Антонио Вутов отправи удар извън наказателното поле, а Ерион Ходжалари разпери ръцете си и спря отиващата към вратата топка. В 61-ата минута Петър Витанов отне топката в центъра на терена, напредна и пусна успоредно на Георги Mинчев. Нападателят направи няколко крачки и точно преди да нанесе удар, сви топката към останалия на чиста позиция Реян Даскалов. Халфът на Литекс не сбърка на празна врата, за да вкара втория си гол в тези квалификации. 16 минути преди края коравите албанци изравниха. Ардит Пренди се възползва от грешка в нашата отбрана и сам срещу Александър Любенов не сбърка. Ситуацията за нашия тим стана още по-тежка, когато в 83-ата минута съдията  показа втори жълт картон на Мики Орачев за игра рамо в рамо с Енис Гавазай. Въпреки че доиграха срещата с 10 човека, „лъвовете“ не само че не допуснаха нови опасности, а и стигнаха до хубав шут на капитана Дрянов.

Жребият за елитния кръг ще се тегли на 28 ноември. Със сигурност първия мач от следващите квалификации ще бъде пропуснат заради наказания от Мики Орачев и Антонио Вутов, който получи втория си жълт картон в пресявките. „Горд съм от свършеното от моя екип и от футболистите, които доказаха с работата и поведението си, че вече са истински мъже. През целия период на подготовка от май досега ни съпътстваха много трудности, но от 2009 година, откакто съм треньор на този отбор, той се каляваше с трудности. Искрени благодарности към клубовете и техните треньори, надявам се на бъдеща още по-добра работа помежду ни. Чакаме жребия с нетърпение, защото неведнъж съм казвал, че нашите амбиции са класиране на европейско първенство и, Дай Боже, титла!“, каза треньорът Александър Димитров.

 

 


Сходни връзки

ЮНОШИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ НАПРЕД, ФУТБОЛИСТ НА КАЛИАКРА ИГРА 90 МИНУТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди