изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:56 EEST
ФУТБОЛ ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ    
СпортФУТБОЛ ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ


ШАМПИОНЪТ ОТСТРАНИ НОСИТЕЛЯ НА КУПАТА

 

Отборите на Берое и Лудогорец не успяха да се победят в мач реванш от 1/8-финалите за купата на България. Двата тима завършиха 1:1, но "орлите" продължават напред в надпреварата, тъй като преди няколко дни се наложиха над своя противник в Разград с 2:1. Напрежението от първия двубой и безпрецедентната вандалщина, която извърши група от 30-40 ултраси на Берое ден преди срещата, даде отражение на играта на двата тима. Мачът бе доста груб и футболистите често лежаха по терена. Не случайно главният съдия вдигна цели десет жълти картона и спести още поне 4-5.

Срещата стартира с попадение в полза на разградчани още в 4-ата минута, когато Здравко Илиев си вкара куриозен автогол. Жуниор Кишада направи опит да подаде към Марселиньо, но Игор Джоман се хвърли и чукна леко топката, след което Илиев я забоде в мрежата. В 41-ата минута Венци Христов се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле и с удар от въздуха прати кълбото в мрежата на Иван Чворович за 1:1.

През вторите 45 минути играта още повече се накъса и голяма част от времето мина в лежане на играчите по терена. В 72-ата минута Лудогорец все пак загатна за своя стил и успя да създаде смислено нападение. Марселиньо изведе Кишада сам срещу Иван Караджов, но нападателят стреля в аут. В следващата атака Елиаш отправи топовен шут, но Чворович бе заел добра позиция и успя да избие в корнер. В 86-ата минута Марселиньо изведе Иван Стоянов очи в очи със стража на "заралии" Караджов, но бившият футболист на ЦСКА не успя да уцели вратата от няколко метра. В самия край на срещата Пенев стреля с глава, но топката не намери целта, тъй като Барт бе застанал на правилното място и парира удара. По този начин резултатът 1:1 се запази до последния съдийски сигнал и Лудогорец се класира на 1/4-финалите.

 

 

 

ЕВРОПЕЙСКИ ГРАНДОВЕ ГРЕДАТ КЪМ БЕРБАТОВ

 

Димитър Бербатов е сред вариантите за нов централен нападател на Барселона от следващото лято, твърди каталунският вестник "Спорт". Треньорът Херардо Мартино е решил да вземе типичен таран догодина, за да промени начина на игра на тима си, и в ръководството на клуба се обсъждат 3 кандидатури. Задължително е обаче новият нападател да бъде с ниска цена и да няма претенции за постоянно титулярно място. Вариант №1 е Мирослав Клозе, чийто договор с Лацио изтича и той се готви да продължи кариерата си в САЩ. След него се нарежда Дидие Дрогба от Галатасарай, който е спряган за Барселона вече близо година. Африканецът е на 35 години, но в каталунския клуб вярват, че той може да изиграе поне още 1-2 сезона.

Колкото до Бербатов, той също отговаря на изискванията, тъй като през лятото изтича договорът му с Фулъм и може да бъде привлечен като свободен агент. Интересното е, че бившият капитан на българския национален отбор е спряган и като евентуален наследник на Мирослав Клозе в Лацио.

 

 

МЕСИ: В КОНТУЗИИТЕ МИ НЯМА НИЩО СТРАННО

 

Звездата на Барселона Лионел Меси заяви, че новата му травма не се дължи на промяна в диетата му, каквито мнения се появиха в испанската преса. Според някои анализатори, при новия треньор Херардо Мартино Меси е започнал да злоупотребява с телешкото месо, което е причина за контузиите му.

Както е известно, аржентинецът се контузи по време на мача с Бетис и ще бъде аут от шест до осем седмици. „Разстроен съм заради новата ми контузия. Яд ме е, че я получих и скоро след предишната. В това обаче няма нищо особено необичайно. Контузен съм, но не защото съм променил нещо драстично", заяви Меси. „Травмите са част от футбола. Всеки може да говори каквото си иска, но това е така. Просто ще продължавам да работя по плана си за подготовка, който имах отпреди началото на сезона. Иначе всеки е свободен да мисли, каквото си иска. Моята диета обаче е същата, каквато винаги е била. Ще се върна в Аржентина и там ще проведа част от възстановяването си. Не търся нищо странно в тези контузии", завърши Меси.

 

 

КАМЕРУН СЕ КЛАСИРА ЗА МОНДИАЛА

 

Отборът на Камерун се класира за финалите на Световното първенство по футбол в Бразилия. В мач реванш от третата фаза на квалификациите в Зона „Африка” той победи Тунис с 4:1. Първият двубой завърши 0:0 и така с общ резултат от двата мача 4:1 Камерун се класира за финалите на шампионата на планетата. Пиер Уебо откри резултата в 4-ата минута, давайки преднина за Камерун. В 30-ата минута Бенджамин Моканджо се разписа за 2:0. В 51-ата минута Ахмед Акачи направи резултата 2:1. С голове в 66-ата и 86-ата минута Жан Макун оформи крайното 4:1 за Камерун.

 

 

ЮВЕНТУС СЕ ПРИЦЕЛИ В МАНДЖУКИЧ

 

Италианският шампион Ювентус започна офанзива по привличането на хърватския нападател на Байерн (Мюнхен) Марио Манджукич през лятото на 2014 г., съобщава "Тутоспорт". Агентът на играча Иван Цветкович е присъствал на мача от Шампионската лига Ювентус - Реал (Мадрид) и е разговарял с шефовете на торинския гранд. Очакванията са, че треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола няма да се противопостави на трансфера, който може да донесе солидна сума пари в касата на баварците.

Интерес към играча има и в Реал (Мадрид), където са готови да платят за него между 35 и 40 милиона евро.

 

 

ИНИЕСТА ПРЕПОДПИСВА ЗА КОЛЕДА

 

Андрес Иниеста ще преподпише договора си с Барселона преди Коледа, обяви спортният директор на каталунците Андони Субисарета в радиоинтервю. "Близо сме до уточняване на всички подробности. Смятам, че парафирането може да стане реалност до месец", каза Субисарета.

Не така стоят нещата с вратаря Виктор Валдес, който отказва подновяване на контракта. "Той е категоричен, че няма да промени решението си и иска да напусне. Нека му се радваме за последно и да уважим решението, което е взел", добави Субисарета. Той отказа да коментира кой ще бъде привлечен на негово място.

 

 

 

ШВЕЦИЯ ПОСРЕЩНА РОНАЛДО СЪС СТУД И ДУХОВА МУЗИКА

 

Температури под нулата сковаха настроението на Кристиано Роналдо и съотборниците му от националния тим на Португалия при пристигането им в Швеция. Иберийците излетяха при 13 градуса над нулата в Лисабон, а кацнаха при минус 1 в Стокхолм. Синоптиците обещават, че времето ще се оправи и че реваншът от баражите за класиране на световното първенство в Бразилия ще се играе при по-приятни температури. Припомняме, че в първата среща отборът на Португалия спечели с 1:0 с гол на Кристиано Роналдо.

Иначе на летището към португалците не беше проявена никаква враждебност. Една дузина фенове се бяха събрали като посрещачи, като сред тях имаше и момичета с духови инструменти, които изсвириха мелодия от "Пипи Дългото чорапче" специално на Роналдо и компания.

 

 

 

ДЕЛ БОСКЕ: ГЛАСУВАХ ЗА ШАВИ, ИНИЕСТА И ЕДИН ДРУГ

 

Треньорът на Испания Висенте дел Боске разкри как е попълнил анкетата си за "Златната топка" на "Франс Футбол. "Посочих двама испанци - Шави и Иниеста, и един друг. За треньор на годината посочих Юп Хайнкес, Рафаел Бенитес и Луиш Фелипе Сколари", каза Дел Боске, който води испанския национален отбор на изтощително турне в Африка. "Десет часа полет в първа класа не се усещат", пошегува се треньорът, който отказа да прогнозира дали Испания ще защити световната си титла догодина в Бразилия.

 


Сходни връзки

ФУТБОЛ ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди