изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:36 EEST
ФУТБОЛ ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ    
СпортФУТБОЛ ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ


МОСКОВСКИТЕ ГРАНДОВЕ В СПОР ЗА КАПИТАНА НА БЪЛГАРИЯ
 

Московските футболни грандове ЦСКА, Динамо и Локомотив проявяват интерес към капитана на българския национал отбор и лидер на Кубан Ивелин Попов, съобщава "Известия". Според изданието има голяма вероятност 26-годишният Попов да смени клубната си принадлежност още през януарския трансферен прозорец.

"Армейците" виждат в българина отличен заместник на напускащия Кейсуке Хонда, въпреки че шансовете им изглеждат най-малки заради финансовите проблеми на клуба. Динамо имаше интерес към Попов още през миналия сезон, но тогава трансферът беше блокиран от ръководството на Кубан, което отказа да се раздели с един от водещите си футболисти. Динамо обаче получи сериозни финансови инжекции през настоящата кампания и разчита за успее да привлече Попов през зимата.

Интересът на Локомотив е свързан с желанието на старши треньора Леонид Кучук да види Попов в своя отбор. Наставникът на "железничарите" отлично познава качествата на българина от съвместната им работа в Кубан. Известният руски футболен специалист Александър Тарханов смята, че евентуално напускане на Попов ще бъде сериозен удар за Кубан. "В настоящия момент Ивелин е едва ли не основният лидер и един от най-силните футболисти на Кубан. Цялата игра на отбора се гради около него. Любопитното е, че постоянните треньорски смени при краснодарци не повлияха върху ролята на българина в състава. Попов се отличаваше и при Красножан, и при Кучук, и при Мунтяну. Сега той е ключов играч и в схемата на Гончаренко. Българският полузащитник е много добър футболист и е много важен за Кубан. Не съм учуден, че ръководството на краснодарци не иска да го продава евтино. От друга страна, едва ли някой ще го купи за парите, които Кубан иска за него", коментира Тарханов. Попов, който има договор с Кубан до лятото на 2015 година, е оценяван на 5 милиона евро.

КОНТЕ: В ЮВЕНТУС НЕ СА СПИРАЛИ ДА ВЯРВАТ В МЕН

Старши треньорът на Ювентус Антонио Конте е изключително доволен от работата си и от подкрепата, която получава от ръководството. "Ювентус като клуб и самите футболисти стоят зад мен от първия ми ден като треньор на отбора. Всички ми вярваха тогава и ми вярват и до днес. В последните две години спечелихме почти всичко възможно, защото играчите разбраха идеите ми за футбола", каза Конте. "Младите имат шанса да се изявят, ако покажат достатъчно качества. Само вижте Пол Погба, който е на 19 години, но вече е титуляр", добави Конте.

ИТАЛИЯ ИЗПУСНА НИГЕРИЯ В ЮБИЛЕЯ НА ПРАНДЕЛИ

 Отборите на Италия и Нигерия направиха зрелищно 2:2 в контрола, която е част от подготовката на двата тима за световното първенство догодина. Приходите от срещата, домакин на която беше стадион "Крейвън Котидж" в Лондон, ще отидат за жертвите на тайфуна във Филипините.

Мачът бе под номер 50 за селекционера на Италия Чезаре Прандели. Под негово ръководство "Скуадра адзура" е допуснала 11 загуби, като любопитното е, че 8 от тях дойдоха в приятелски мачове. Това бе и втори мач между Италия и Нигерия след осминафинала помежду им в САЩ 94, когато италианците спечелиха с 2:1 след продължения и два гола на Роберто Баджо.

Срещата започна с опасен удар от фаул на Виктор Моузес, но първи до попадение стигнаха италианците. В 12-ата минута Балотели комбинира с Джузепе Роси, който простреля Аустин Ежиде и вкара първия си гол за националния отбор след пауза от две години. Нигерийците се опитаха да отговорят веднага, но халфът на Лацио Оджени Онази пропусна да изравни. Джакерини и Монтоливо вършеха добра работа в средата на терена за Италия, а удар на крилото на Съндърланд мина на сантиметри от целта. В 35-ата минута Амеоби центрира, Брайт Дайк надскочи Мануел Паскуал и се разписа за 1:1. Малко по-късно африканците дори поведоха, като този път Амеоби от воле не остави шансове на Сиригу. До края на полувремето се запомни хубав рейд на Балотели между трима защитници, но Ожиде спаси изстрела на Супер Марио.

Веднага след почивката Джакерини изравни след хубаво подаване на Кандрева, а невероятен пропуск на резервата Марко Пароло попречи на "адзурите" да вкарат трети гол. Балотели и Алесио Черчи също демонстрираха неточен мерник, а за Нигерия най-близо до гола беше съотборникът на Георги Миланов в ЦСКА (Москва) Ахмед Муса. В последните минути Италия притисна съперника и удар на Алесандро Диаманти от фаул срещна гредата, а Балотели направи поредния си пропуск. Нов шанс се откри и пред Пароло, но Винсент Ениеама блокира удара на футболиста на Парма.

АНДЕРСОН СТАВА СЪОТБОРНИК НА БЕРБАТОВ ВЪВ ФУЛЪМ?

 Ръководството на Фулъм ще се опита да привлече халфа на Манчестър Юнайтед Андерсон под наем. Лондончани ще използват връзките на новия асистент на Мартин Йол - Рене Муленщайн, с клуба от "Олд Трафорд". Холандският специалист напусна шампионите през лятото, след като повече от шест години бе помощник на сър Алекс Фъргюсън. Муленщайн харесва играта на Андерсон и смята, че той може да бъде много полезен за Фулъм.

Бразилският халф започна като титуляр в едва два мача през този сезон, като все по-усилено се говори, че ще напусне клуба още през януари.

БАРСА СТАРТИРА ПЛАН "РОЙС"

Крилото на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс ще бъде приоритетна цел в трансферните планове на Барселона следващото лято. Нещо повече - каталунците вече са стартирали офанзива за привличането на германския национал. Според Esport3 спортният директор на Барса Андони Субисарета се е срещнал с личния агент на Ройс, за да разбере дали футболистът има желание да премине на "Камп Ноу" и при какви условия може да бъде осъществена сделка.

Договорът на Ройс с Борусия е до 2017 година, но в него има клауза, която позволява след 2015 година той да бъде откупен срещу 35 млн. евро. Сред клубовете, които най-силно се интересуват от германеца, са Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Барселона иска да укрепи и полузащитата си, а El Mundo Deportivo разкри, че за тази цел клубът ще се опита да си осигури услугите на един от следните играчи: Коке от Атлетико (Мадрид), Артуро Видал от Ювентус и Рамиреш от Челси.

ТОТИ Е БЛИЗО ДО ЗАВРЪЩАНЕ НА ТЕРЕНА

 Капитанът на Рома Франческо Тоти ще се възстанови скоро от травмата си, обявиха от лекарския щаб на италианския тим. Тоти, който се намираше в отлична форма от началото на сезона, контузи подколяновото сухожилие на дербито с Наполи в средата на октомври и оттогава не е играл. В изявление в сайта на Рома се казва, че Тоти е преминал тестове, които са показали обещаващи резултати, но те ще бъдат предмет на по-нататъшно разглеждане през следващата седмица. "В понеделник като част от неговата програма за възстановяване, Франческо Тоти премина изследване на скенер и преглед при професор Мариани. Резултатите показват, че състоянието на футболиста се е подобрило и той ще бъде подложен на по-голямо натоварване на терена. Тоти ще претърпи допълнителни тестове след около седем дни", се казва още в съобщението. 37-годишният Тоти е с основна заслуга за впечатляващия старт на Рома този сезон, като вкара три гола и направи шест асистенции в осем мача. Рома е начело в класирането в Серия "А" без загуба в 12 мача и на точка пред втория Ювентус.

Наставникът на Италия Чезаре Прандели коментира въпроса за евентуалното завръщане на Тоти в "Скуадра адзура" за Мондиал 2014. Специалистът не даде големи шансове на световния шампион от Берлин. "Тоти ли? Времето тече за всички. Иначе той е безспорен талант", лаконичен бе Прандели.
 

АРЖЕНТИНА ПОБЕДИ БОСНА БЕЗ МЕСИ

Отборът на Аржентина победи Босна и Херцеговина с 2:0 в контролна среща, играна в Мисури. Двата гола за южноамериканците вкара Серхио Агуеро, а "гаучосите" бяха без своята мегазвезда Лионел Меси, който ще бъде аут от терените до края на годината заради контузия.

Кун вкара първото попадение в мрежата на Асмир Бегович в 40-ата минута. Тогава нападателят на Интер Родриго Паласио навърза двама бранители и вратаря на Босна, но загуби контрол и падна, след което колегата му Агуеро пое топката и я вкара за 1:0. В 66-ата минута голаджията на Манчестър Сити удвои резултата.

 МАРИО ГОМЕС ПОДНОВЯВА ТРЕНИРОВКИ

Нападателят на Фиорентина Марио Гомес вече е възстановен и ще се присъедини към тренировките на отбора. Звездната покупка на "виолетовите" се контузи в мача срещу Каляри (2:2) през септември и оттогава не е играл. Очаква се той да е на линия за домакинството на Верона в началото на следващия месец. "Гомес вече може да се готви с общата група", коментира кратко лекарят на Фиорентина Франческо Гирон.

От началото на сезона германският национал има 3 мача в Серия "А" и 2 гола.

 


Сходни връзки

ФУТБОЛ ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди