изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:06 EEST
Стоичков коронясва Меси    
Спорт Христо Стоичков е избран да короняса футболист №1 в света Лионел Меси като най-добър голмайстор в Европа за изминалия сезон.

На най-известния българин е отредена стратегическа роля в днешната церемония по награждаването на аржентинския гений. Камата трябва да му връчи “Златната обувка” на изисканото 30-минутно тържество в Барселона, което ще се излъчва пряко по две испански телевизии от 13,30 часа наше време.


LIGHT VISION - LED осветление, LED мебели - 0884 778 054

“Избрахме Стоичков да награди Меси, защото той е идол на “Барселона” и голям голмайстор, а освен това е добър приятел на Лео”, разкри журналистът Луис Рохо от мадридския вестник “Марка”. Всекидневникът е организатор на награждаването като член на съюза на Европейските спортни медии (ЕСМ), който излъчва лауреата на “Златната обувка”. Представител на България в ЕСМ е “Труд”.

Стоичков за втори път ще короняса Меси като цар на голаджиите в Европа. През 2010 г. той зарадва аржентинеца с първата му “Златна обувка”, а сега ще му поднесе третата.

Самият Христо е печелил същата награда две десетилетия по-рано като играч на ЦСКА с 38 шампионатни попадения, колкото имаше и Уго Санчес (“Реал” - Мадрид). Сега Меси печели отличието за рекорден трети път с 46 гола.

За награждаването днес е ангажирана ВИП залата в старата пивоварна на “Ещрела Дам” в Барселона, която сега е паметник на архитектурата. Логично най-силно присъствие ще регистрира футболното семейство “Барселона”. Меси се очаква със своята приятелка Антонела, бащата Хорхе и брата Матиас. Майка му Селия Мария вероятно ще наглежда едногодишния Тиаго Меси-младши.

Кавалерът на “Златната обувка” ще бъде придружен в залата от много съотборници - Жерар Пике, Шави, Сеск Фабрегас плюс треньора Херардо Мартино-Тата. От предишния дриймтим на “Барса” освен Стоичков ще се появят Хосе Мария Бакеро и Карлос Решак, помощник на архитекта на звездния отбор от 90-те години Йохан Кройф. На въпрос дали е на лов край Елена, както се пише от някои медии, или в чужбина, Камата отговори в свой стил. “Не съм виновен, че някои още бъркат Балкана и салама с Барселона и хамона!”

“Златната обувка” е награда, печелена от трима българи. Освен последния носител Стоичков тя е украсявала витрините на Петър Жеков (36 гола за ЦСКА през сезон 1968-1969) и Георги Славков (31 гола за “Тракия” през сезон 1980-1981).

Във вечната ранглиста по нации България е на пето място по лауреати на “Златната обувка” с тримата победители. По 4 награди са отивали в Аржентина, Румъния и Холандия, а на върха е Португалия с шест.

Лео пред "Труд": Брат ми беше на проби в България

Героят на деня в последните години неизменно е Лионел Меси. Аржентинският гений на "Барса" притежава безпрецедентна колекция от 4 "Златни топки", тъй като бе избиран последователно в последните 4 години за играч №1 в света. Днес той ще получи за рекорден трети път "Златната обувка" от ръцете на най-великия в родния футбол Христо Стоичков.

Единственото персонално интервю за българска медия Меси даде пред "Труд" в началото на май 2010 г. Пратеникът ни се видя с идола на "Барселона" в залата за тактически разбори на митичния стадион "Камп ноу". И в продължилата над 20 минути среща Лео разкри сензационна новина.

"Поинтересувах се за България преди осем години - каза тогава Меси. - Направих го заради брат ми Родриго, който беше на проби в български отбор. Тогава той бе по-актуален от мен. Родриго обаче така и не заигра в България, защото не успя да мине пробите. Не си спомням отбора, но не беше от София..."

Оказа се, че Родриго Меси е бил на тестове в "Локомотив" (Пд), като футболистът е играл в контрола за българския тим и е пропуснал дузпа.

Ето още от изказванията на Меси:

-Диего Марадона остава единствен и неповторим като играч за Аржентина. За нас има един идол и това е той.

-Не обичам да пия и да излизам по заведения. Живея нормално въпреки изкушенията. Прекарвам повече време в клуба и у дома, където често каня приятели.

-Най-слабото ми място е характерът. Чудя се понякога сам на себе си колко лош и колко добър мога да бъда в различни ситуации.

-Наистина парите осигуряват по-добър начин на живот и ще е глупаво да кажа, че не ме интересуват. Но специално мен парите никога не са ме мотивирали. Дори да нямаше големи заплати, пак бих играл футбол. Без него нямаше да съм щастлив.
 


Сходни връзки

Стоичков коронясва Меси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди