изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:15 EEST
Фериботът Силистра - Кълъраш започва работа    
Новини До края на този месец трябва да заработи фериботът Силистра - Кълъраш. Местният бизнес очаква да се улеснят връзките с румънските градове отсреща.

Заради неразбирателство между българския и румънския концесионер, връзка между двата бряга на Дунав нямаше повече от 3 години. Държавата беше принудена да прекрати договора на българския концесионер.

Ако фериботът заработи пълноценно, полза ще има бизнесът, който сега среща проблеми с превоза до Румъния.

„Ние ежедневно имаме транспорт до Румъния - доставка на материали, на основни суровини, дървесина, биомаса, експорт на фазер. Затова ползваме съществуващия в момента ферибот, който е в Румъния между Кичу и Остров. Но това е всъщност един сал, който може да носи един камион и се налага за 30 километра ние да губим по цял ден”, обясни упрабителят на фирма Манол Тодоров.

Докато не бъде определен нов концесионер, с работата на ферибота ще се заеме държавата. Обещанията са той да пътува и до украинското пристанище Рени, което би отворило допълнителни възможности за търговията съд страните от бившия Съветски съюз.  http://btvnews.bg
 


Сходни връзки

Фериботът Силистра - Кълъраш започва работа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.01 секунди