изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:39 EEST
Кукленият театър в Силистра с 4 първи награди от международен фестивал в Румъния    
КултураСпектакълът на Кукления театър в Силистра „Хлапачката от 13–тия етаж” спечели наградата за най-добър цялостен спектакъл и три индивидуални награди – за женска роля, за сценография и за драматургия на театрален фестивал в Румъния. Участието на крайдунавските театрали бе в рамките на международния куклено-театрален фестивал „Гъливер“, проведен в румънския град Галац.

Трупата на силистренския Куклен театър е отличена с първото място в отдел „Възрастни“ за най-добър спектакъл, а актрисата Моника Угренова е с първа награда за ролята й на Хлапачката. Сценографията на пиесата също е с първа награда – за Наталия Гочева, а авторът на пиесата – Мирча М. Йонеску, е удостоен с награда за драматургия.

В рамките на три месеца спектакълът, дело на режисьора Съби Събев, бе представен на три международни фестивала, съоБщиха от ръководството на Кукления театър в Силистра. Оттам припомниха, че през септември той участва на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро” в Стара Загора, през октомври – на Международния фестивал „Дни на Дунавските държави” в Гюргево, Румъния, а през ноември е третото участие – на Международния куклено-театрален фестивал „Гъливер”, Галац, Румъния.
От участията си в трите международни театрални форума пиесата получи общо 4 награди, допълниха от силистренския Куклен театър.
http://www.paralel44.com
 


Сходни връзки

Кукленият театър в Силистра с 4 първи награди от международен фестивал в Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди