изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:47 EEST
Приключиха три от протестите в столицата (ОБЗОР)    
Новини София. Приключиха три от протестите в столицата. От МВР съобщиха, че обстановката е нормална, няма задържани, няма груби нарушения на обществения ред и полицията продължава да гарантира охраната на масовите мероприятия. Първи приключи протестът на КНСБ, които проведоха голям митинг, с участието на близо 7000 синдикални членове.

КНСБ определи митинга си като последно предупреждение за управляващите и обяви, че те трябва да обърнат внимание на работещите българи. От КНСБ пристигнаха с автобуси от различни населени места в страната и проведоха шествие през Министерството на здравеопазването, Министерски съвет и Народното събрание. В Министерски съвет участниците в митинг-шествието връчиха социални искания на управляващите. През Народното събрание, на специална трибуна, представители на различни браншове взеха думата и изразиха недоволството си от тежкото социално и икономическо положение на много българи. Около 13.00 часа митингът на КНСБ приключи, без проблеми, а участниците в него, потеглиха обратно към паркираните си автобуси, за да се разотиват.
Таксиметрови шофьори проведоха митинг-шествие пред храм-паметника "Свети Александър Невски", срещу Закона за автомобилните превози. С тях се срещна директорът на "Автомобилна администрация" Димитър Ганев, който им обеща до края на годината някои от исканията им да бъдат разгледани. „Обмисля се да бъде премахната възрастта за таксиметровите автомобили, но да се засили текущият контрол върху състоянието им”, каза Димитър Ганев. Той коментира още, че се обсъжда въпросът с достъпа на таксиметровите коли по т.нар. жълта бус лента. „Идеята е таксиметровите шофьори да могат да имат достъп до нея, но при условие, че там има пътник”, допълни Димитър Ганев. Според него, няма как да бъдат изпълнени всички искания на таксиметровите шофьори, до края на годината, тъй като една част от тях са свързани с процедури, които изискват по-дълго време.
Всяка точка от писмото на таксиметровите шофьори е разгледана и аз го нося, за да се види, че е работено, взето е отношение как да се действа и реагира, каза пред протестиращите таксиметрови шофьори изпълнителният директор на агенция „Автомобилна администрация” Димитър Ганев. „Материалът е разделен на две части – това, което се касае до „Автомобилна администрация”, до Министерството на транспорта, си го поемаме като ангажимент, и работим. Няма проблем - пътната книжка да има възможност, по желание на превозвача, да бъде и месечна. Има два въпроса, с които аз не съм съгласен. Единият – да отпадне възрастовото ограничение за 21 години за таксиметровите шофьори, защото считам, че това не е изискване да се докаже стаж, а е изискване, за да може човек малко да узрее, да натрупа малко повече жизнен опит. Не съм съгласен и с условието таксиметровите водачи да имат средно образование, в момента изискването е да имат основно образование”, каза още Димитър Ганев. По думите му, огромен куп от документи, книжки, се отменят, защото са ползвани фалшиви дипломи за основно образование. По отношение на по-сериозните искания за таксиметровите шофьори, Димитър Ганев каза: „Предложихме изцяло да отпадне изискването за годините на автомобилите, но да се затегне контролът по текущото състояние на автомобилите. Стигнахме до извод, че санкциите работят, не когато са големи като размер, а когато се плащат. И затова трябва да се направи преглед на всички глоби, и да се променят, ако трябва надолу, ако трябва някои и нагоре, за да може хем да се плащат, хем да изпълняват превантивната си дейност. Както и - да бъдат допуснати таксиметровите коли до бус лентата, само когато в колата има пътник”, допълни още изпълнителният директор на „Автомобилна администрация”.
Движение "България без цензура" и Николай Бареков също проведоха протест пред Президентството. Те недоволстваха от присъствието на Бойко Борисов и Цветан Цветанов на заседанието на КСНС. Привържениците на Бареков не допуснаха политическите лидери да влизат през официалния вход на Президентството и ги освиркваха. Бойко Борисов не дойде, а ГЕРБ беше представляван от Цветан Цветанов.
В София продължава антиправителственият протест, като участниците в него шестват по софийските булеварди. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Приключиха три от протестите в столицата (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди