изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:05 EEST
"Гугъл" почва да следи и смартфоните    
По света

“Гугъл” готви нова мобилна услуга, която ще събира информация какви приложения използваме и как точно боравим с интернет през мобилно устройство. Този слух обикаля мрежата от няколко седмици, а наскоро висш служител от “Гугъл”, пожелал анонимност, коментира мълвата с думите: “Каквото има да става, ще става.”



Според слуховете мобилната услуга ще се казва Mobile Meter и ще бъде достъпна както за потребителите на iOS, така и за ползвателите на Android.

Програмата ще наблюдава цялостното поведение на потребителите на смартфони, като ще следи какви приложения използват, както и уеб сърфирането им, и ще изпраща анонимни данни към “Гугъл”. Включването в проекта ще бъде напълно доброволно, а всички участници ще имат възможността да дадат съгласието си или да откажат.
От софтуерния гигант засега отказват коментар, но е ясно, че това проучване цели събиране на данни за навиците на потребителите, както и на важна информация за екосистемата на “Епъл”.

Повече подробности и как "Гугъл" записва историята на търсенията четете в утрешния брой на вестник "24 часа"

 


Сходни връзки

"Гугъл" почва да следи и смартфоните | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди