изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:55 EEST
ГЕРБ искат комисия и за случая ”Христо Бисеров”    
ПолитикаОт ГЕРБ вчера са внесли предложение за създаване на парламентарна анкетна комисия по случая „Христо Бисеров”, съобщиха днес от партията. От "Атака" обявиха, че ще го подкрепят. Повече от 60 народни представители от парламентарната група на ГЕРБ са се подписали под искането. Сред тях обаче не са председателят на партията Бойко Борисов и неговият заместник Цветан Цветанов, предаде БТА.

На брифинг в парламента Димитър Главчев припомни, че от ГЕРБ са сезирали и европейските институции по случая, както и за "опорните точки" на МВР към БСП, и полицейското насилие пред парламента на 12 ноември.

Емил Радев от ГЕРБ уточни, че комисията, която предлагат, трябва да отговори на въпросите защо се е забавило образуването на досъдебно производство срещу Бисеров и кой е предупредил него и ръководството на ДПС, за да може разследването да се води не срещу политика, а срещу гражданина.

От партията на Бойко Борисов ще искат и отговор на въпроса какво е говорил Бисеров няколко дни по-рано в кабинета си като зам.-председател на парламента с главния секретар на МВР. Самият Светлозар Лазаров вече обяви, че са обсъждали Закона за МВР и дори не е знаел, че в ДАНС има сигнал срещу депутата от ДПС.

Според Радев трябва да се прецени и какво е въздействието на законопроектите, които Бисеров е предлагал през годините, и дали в тях има лобистки текстове.

Главчев изрази неудобство от това, че предлагат анкетна комисия, но отговорността била на управляващите, които се занимавали с такива комисии.
Той коментира, че е странно в извънредни заседания на парламента да се гледат бюджетите, а в редовни заседания да се обсъждат въпроси, свързани с „Авиоотряд 28” и случая „Мишо Бирата”.

"Ако БСП и ДПС са демократични партии, надявам се, че ще подкрепят създаването на комисия за Христо Бисеров", допълни Десислава Атанасова.

БСП и ДПС: Връщат си за "Мишо Бирата"

Депутати от БСП и ДПС определиха предложението на ГЕРБ като ответна реакция на сформираната комисия по случая "Мишо Бирата".

Според Четин Казак от ДПС искането на ГЕРБ няма нищо общо с реалните факти. В случая с Мишо Бирата имало данни за злоупотреба с власт на Бойко Борисов, а с Бисеров политическите проблеми били решени с подадената от него оставка.

И според Борислав Гуцанов от левицата разликата между двата случая е твърде голяма и не е уместно да се прави паралел. По думите му прокуратурата работи твърде бързо в случая с Бисеров и вероятно скоро щяла да излезе с ясни данни.

От "Атака" обаче заявиха, че ще подкрепят ГЕРБ в този случай. Депутатът Павел Шопов коментира, че те винаги са били "за" комисии, които работят за прозрачността в парламента.  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

ГЕРБ искат комисия и за случая ”Христо Бисеров” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди