изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-12-03 @ 00:58 EET
6 години затвор получи 49-годишен, блудствал с малолетна    
Ред и сигурност    Наказание 6 години лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим наложи Окръжен съд – Добрич, на 49-годишния Ангел Ил. Н. от с. Септемврийци, община Каварна. Той е признат за виновен в това, че на 17.06.2013 г. в. с.Септемврийци, при условията на опасен рецидив е извършил действие с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на момиче, ненавършило 14-годишна възраст.

    След като Ангел Н. призна вината си, фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, Окръжен съд – Добрич, допусна делото да бъде разгледано като съкратено съдебно следствие. По този институт е наложено наказанието му като първоначално определеното от съда 9 години лишаване от свобода е намалено с 1/3 и е постановено той да изтърпи 6 години лишаване от свобода.
    По делото не са конституирани граждански ищци и частни обвинители, тъй като майката на пострадалата се отказа от това им право.
    Според обвинителния акт 49-годишният живеел с майката на пострадалата на семейни начала и през 2009 г. им се родило дете. С тях заживеели и другите две деца на партньорката му – момче и момиче.
    На 17.06.2013 г. майката на пострадалата малолетна отишла в с. Добруджанка, община Кайнарджа, за да помогне на другата си дъщеря. Подсъдимият останал в къщи с дъщеря им, и с доведените си деца. Около обяд той си купил алкохол и след като го изпил станал раздразнителен. Той няколко пъти разговарял с жена си по телефона и я заплашил, че ще направи нещо на доведената си дъщеря – ще осъществи с нея полов акт. Майката му казала, да изпрати момичето у леля й и веднага организирала транспорт, за да се прибере в с. Септемврийци. В разговор по телефона със сина си, тя разбрала, че мъжът й е тръгнал към дома на сестра си с малолетното момиче. Майката звънила и на нея, но едва при третия разговор получила отговор, че са пристигнали. Лелята й съобщила, че по пътя Ангел Н. си е играл с детето и го пипал голо. Тогава дъщеря й от с. Кайнарджа подала сигнал на тел. 112 за случилото се.
    Разследването е установило, че по пътя за дома на сестра си, подсъдимият и момичето минали покрай гора, разположена в близост до селото. Малолетната се страхувала от мъжа, защото знаела, че е пил алкохол. Ангел Н. й казал, че ще се ожени за нея, ще я направи бременна и след това ще я остави. Момичето отговорило, че не иска да прави нищо с нея и няма да станат намеренията му. Стигайки до полянка в гората, обаче мъжът съборил детето и насила го съблякъл, при което скъсал синджирчето и от него на местопрестъплението паднала висулка. След това той се съблякъл и започнал да целува момичето. То плачело, но не смеело да го удари, като си мислело, че той ще я убие. Около половин час насилникът допирал половия си орган до нея и я принудил да му направи „френска любов”. След това еакулирал върху краката й. Двамата се облекли и тръгнали към дома на сестра му. По пътя Ангел Н. заплашил малолетната, да не разказва за случилото се. Когато пристигнали, заварили брата на пострадалата и малката им сестричка. Подсъдимият взел дъщеря си и се прибрали в дома им. Доведените му деца останали в дома на сестра му, където ги намерила майка им. След разговор с дъщеря си, тя научила за случилото се и всички отишли в полицията.
    Ангел Н. е осъждан 8 пъти на лишаване от свобода за тежки умишлени престъпления. Предвид това и обстоятелството, че той е отричал деянието в хода на досъдебното производство и едва пред съда призна вината си, прокуратурата поиска той да бъде наказан с 8 години лишаване от свобода, а след законовата редукция да изтърпи 5 години и 4 месеца лишаване от свобода.
    Ангел Н. и адвокатът му пледираха за минимално наказание.
    Присъдата на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

22.11.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

6 години затвор получи 49-годишен, блудствал с малолетна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди