изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:12 EEST
Епископ Игнатий: Дядо Кирил беше убит!    
Общество Аз съм като шерпите, които носят багажа към Еверест. Такъв съм в избора за Варненски митрополит. Защото при Борис нещата са предопределени. Пак ще повторя – говори се за 30 000 лева на човек, за да бъдат манипулирани изборите. Това заяви в „Тази събота“ по bTV епископ Игнатий по повод скандалите около номинациите за нов Варненски митрополит.

Той и епископ Борис са двамата кандидати за престола на починалия владика Кирил. „Мен също не ме искат за владика. Защото ме свързват с Борис и смятат, че играем заедно“, каза отецът.

Игнатий не пропусна да подчертае, че починалият митрополит Кирил е бил убит. „Неговата честна кръв успя да измие и малките грехове, които бе натрупал приживе. Това е библейски пример“, каза Игнатий.

„Искате ли да говорим сега за убийството? Той сякаш чувстваше, че ще бъде убит. Не съм виждал друг по-тъжен поглед от неговия. Каза ми веднъж: „Искат да ме премахнат, да ме отстранят“. Аз му казах, че само с митрополит Николай имат търкания, а всички останали от Синода са на негова страна. Той ме погледна в очите и нищо не каза. Според мен има връзка цялата тази работа – патриаршеските избори. Дядо Кирил възпрепятства избора на Николай на патриаршия престол – там трябва да се търси истината за смъртта на дядо Кирил“, подчерта отецът.

Според него не митрополит Николай, а олигарсите, свързани с него, стоят зад пъкленото дело. „Самият Николай не би направил такова нещо, но тези хора са свързани с Държавна сигурност, те управляват капиталите на България. Убийците потулиха много неща, но има една книга, която предизвести това убийство. А смъртта на даден човек не може да се предвиди 3 или 4 години преди това“, каза Игнатий.
Според него владиката Кирил е бил удушен. „Удавниците падат на дъното, а той е бил на повърхността на водата“, допълни духовникът.

Той заяви, че дори да бъде избран за Варненски митрополит, ще се откаже от мястото на третия ден след избора и ще посочи кой да бъде управляващ огромната епархия. „Как ли не се опитваха да ме омаскарят. Какво ли не измислиха за мен – че съм участвал в бизнеса с проститутки, какво ли не. Аз съм отдаден на Бога и това е истината“, заяви Игнатий.

Той допълни, че имал „скрито оръжие“ – „тежка артилерия“, която щял да извади в случай, че бъде обвинен в клевета. „Имам врагове, а в Библията пише, че всеки си плаща за стореното“, заяви епископ Игнатий.

Днес в 18 часа Светият синод се събира да избере нов варненски владика между двамата кандидати Борис и Игнатий. /  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Епископ Игнатий: Дядо Кирил беше убит! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди