изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:00 EEST
От коя раса са най-предпочитаните партньори    
Любопитно

Изследователи разкриха, че етническата принадлежност е ключов фактор, според който правим избора си на партньор. Резултатите от проведеното проучване показват, че повечето мъже предпочитат азиатки (с изключение на азиатците), докато повечето жени са най-привлечени от бели мъже (с икзлючение на чернокожите).



Според проучването, изследващо предпочитанията във Фейсбук приложението „Заинтересовани ли сте?“( „Are you interested“), чернокожите мъже и жени получават по-малко отговори на техните съобщения. Също така мъжете от всички раси, предпочитат партньорка от различна от тяхната собствена раса.

LIGHT VISION - LED осветление, LED мебели - 0884 778 054

Данните, използвани в изследването, са от най-голямото Фейсбук приложение за срещи, с над 70млн. потребители. Принципът на работа на приложението е следният: то позволява на хората, които си търсят половинка, да разглеждат профилите на останалите потребители. В случай, че са заинтересовани, потребителите натискат „да“, в противен случай - „пропусни“. За статистическите цели на проучването, изследователите са използвали 2,4 млн. хетеросексуални взаимодействия между потребители на приложението.

Социологът Кевин Луис от отдела по социални науки на Сан Диего, прави интересно откритие – потребителите на сайтове за запознанства, предпочитат да контактуват с хора от собствената им раса, като белите мъже и жени са най-склонни да обмислят евентуални отношения с хора от различен етнос. Професор Луис проучва взаимодействието между 126 134 потребители на сайтовете за запознаства, за период от 2,5 месеца.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

От коя раса са най-предпочитаните партньори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди