изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:30 EEST
Неонацист спечели местните избори в Банска Бистрица    
По светаШокираща победа на местните избори в Словакия. За управлението на централния окръг Банска Бистрица с 56 на сто от гласовете се пребори Мариан Котлеба - неонацист, известен с това, че носи хитлеристка униформа и нарича ромите паразити.

Управляваща партия СМЕР-социална демокрация иначе печели в шест от осемте окръга и остава първа политичска сила, съобщи БНТ.

36-годишният Мариан Котлеба е бивш гимназиален учител по компютъри, основател и лидер на "Народна Партия - Наша Словакия", а преди това на друга екстремитска формация, забранена от Върховния съд. Възхищава се на Йозеф Тисо, при чийто премирски мандат през Втората световна война в концлагери са пратени около три четвърти от словашките евреи. Неколкократно е задържан за пропагандиране на фашизъм и расова омраза, но без да стига до съд.

Призовава за спиране на помощите за социалните паразити, за преразглеждане на приватизацията на стратегически компании, за отказ от еврото и от НАТО, която нарича престъпна организация. С тази платформа на втори тур в Банска Бистрица надделя над кандидата на управляваща партия, но ще бъде начело на доминиран от нея местен парламент.

Ако депутатите откажат да работят, те ще носят отговорност за това, че бойкотират функционирането на окръга, предупреди Котлеба.

Всички загубихме, твърде висока цена за пробив в господството на управляващата СМЕР, пише днес словашката преса. Премиерът Фицо обвини медиите и десницата, защото не е застанала зад неговия кандидат.

От десницата отвръщат, че инструментите за промяна са в ръцете на Фицо. Докато политиците си прехвърлят вината, фактите подсказват още причини - Банска Бистрица е на второ място от окръзите по безработица, а Словакия - втора по бедност в еврозоната и с дефицит, който може би ще изисква още бюджетни икономии.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Неонацист спечели местните избори в Банска Бистрица | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди